Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας - Εκκενώνονται χωριά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας - Εκκενώνονται χωριά
Η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή από τις 4 τα ξημερώματα - Σπίτια στο Φαρακλό και το Λάχι έχουν υποστεί ζημιές - Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών - Και εθελοντές στη μάχη με τις φλόγες.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 03:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Νεάπολη Λακωνίας.




Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μονεμβασιάς, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ: «Η κατάσταση είναι δραματική ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Φαρακλό και το Λάχι». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σπίτια δεν έχουν καεί ολοσχερώς ωστόσο έχουν υποστεί ζημιές.



Η φωτιά έχει μπει σε χωριά, είπε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης στον ΣΚΑΙ και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου». Ο δήμαρχος πρόσθεσε και εκείνος ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιά σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό. «Ο Νέρωνας θα έκανε πάρτι» είπε χαρακτηριστικά!



Από την πλευρά του, μιλώντας στο Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Νίκος Τσόγκας είπε πως η φωτιά είναι πλέον ανεξέλεγκτη ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για θύματα, αφού οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Εν τω μεταξύ, μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από νωρίς με 35 οχήματα και ογδόντα περίπου πυροσβέστες δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες, για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρήψεις νερού κάνουν και δύο αεροσκάφη καναντέρ και το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής. Να σημειωθεί ότι το έργο των πυροσβεστών καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου