Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο Μαραθώνα

Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο Μαραθώνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Στέφανο Αττικής, κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τη Σταμάτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η φωτιά έχει οριοθετηθεί από επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές κοντά σε μια χαράδρα.
Αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν κοντά σε αυλές σπιτιών.




Τα παιδιά του πρώτου παραρτήματος παιδικών σταθμών στον Άγιο Στέφανο μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο Διονύσου για προληπτικούς λόγους και τα παρέλαβαν από εκεί οι γονείς τους.

Επί τόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 24μελές πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δυο ελικόπτερα και δυο αεροσκάφη καναντέρ. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται.

Στην περιοχή υπάρχουν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, η φωτιά μαίνεται μεν κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά δεν απειλεί σπίτια, καθώς ο ισχυρός άνεμος την οδηγεί προς το ρέμα. Σε δεύτερη επικοινωνία με τον σταθμό μας, ο κ. Ζαμάνης επισήμανε πάντως πως η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη στην περιοχή της Αμυγδαλέζας.

Για «δύσκολη φωτιά» έκανε λόγο νωρίτερα στο σταθμό μας ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Διονύσου, εκτιμώντας πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό. Προσέθεσε πως σημείο έναρξης του πύρινου μετώπου ήταν η λεωφόρος Μαραθώνα.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/286889/megali-fotia-ston-agio-stefano-koda-sto-marathona/#ixzz3gWgsPZRp
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου