Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Μοριοδότηση τρίτεκνων και πολύτεκνων για διορισμούς Εκπαιδευτικών

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα λαμβάνουν μόρια για το διορισμό στο νέο σύστημα που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας και στο οποίο θα μοριοδοτούνται η επιτυχία στον
ΑΣΕΠ του 2008 και η προϋπηρεσία όπου κάθε μήνας θα προσφέρει ένα μόριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο διορισμού πολύτεκνων εκπαιδευτικών (Ν.3255/2004), συνίσταντο οι αναγκαίες θέσεις εκπαιδευτικών, και με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας καθοριζόταν ο αριθμός των διοριζόμενων εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα, και σε καμία περίπτωση η ένταξή στους οικείους πίνακες δεν σήμαινε τη θεμελίωση δικαιώματος διορισμού.




Μετά την λήξη της μεταβατικής περιόδου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.3848/2010, είχε ληφθεί μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς γονείς άνω των τριών τέκνων με τη μοριοδότησή τους για την τελική κατάταξη στους πίνακες επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Επισημαίνεται ότι οι γονείς άνω των τριών τέκνων λαμβάνουν 10 μονάδες που είναι το μέγιστο ανάμεσα στα μοριοδοτούμενα ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια του νόμου.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργείου προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.

Στη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον κ. Κουράκη δεν δόθηκαν πληροφορίες για τη μοριοδότηση ενώ για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς το υπουργείο θέτει τους εξής όρους για την ενσωμάτωσή τους στον πίνακα διορισμού: 1. να
Κοινωνική πολιτική με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών θα ακολουθήσει το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει από τα όσα γνωστοποιήθηκαν στη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Τάσο Κουράκη.

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου