Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΥΠΟΙΚ: Τέρμα τα beach party και η δυνατή μουσική στα νησιά

Το ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο. Το ότι μοιάζει να είναι ανεφάρμοστη η οδηγία, είναι κάτι που ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει.
Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο στους δήμους και απαγορεύσει τα beach party στις παραλίες.




Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο στους δήμους, σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και το Λιμενικό Σώμα της χώρας με την οποία τους απαγορεύει κάθε είδους Beach parties, συναυλίες και μουσική στη διαπασών στις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού.

Μάλιστα, το Υπουργείο υποχρεώνει τους δήμους όταν διαπιστώνουν εργασίες προετοιμασίας εκδηλώσεων να προχωρούν σε καταγγελίες, να ενημερώνουν τις ελεγκτικές αρχές και να στέλνουν ακόμη και …φωτογραφίες από την καταπάτηση. Επίσης επιβάλλεται χαμηλός και περιορισμένος φωτισμός στις ακτές, ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στις παραλίες, παρά μόνο με χαμηλή ένταση που δεν υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.

Αυτό πάντως φέρνει μεγάλες ανατροπές στις οργανωμένες παραλίες, αλλά και στο προτεινόμενο τουριστικών προϊόν, κάποιων νησιών όπως η Μύκονος, καθώς ο νεαρόκοσμος τα τελευταία χρόνια, διασκεδάζει και …ξεσαλώνει στα μπαρ και στις υπαίθριες συναυλίες που στήνονται δίπλα στο νερό.

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου