Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Λιπαρά μαλλιά: Η απλή λύση που δεν σας περνά από το μυαλό

Λιπαρά μαλλιά: Η απλή λύση που δεν σας περνά από το μυαλό
Η λιπαρότητα των μαλλιών είναι ένα συχνότατο πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες γυναίκες. Τα λιπαρά μαλλιά μοιάζουν συνεχώς βρώμικα και ταλαιπωρημένα, οπότε οι
γυναίκες αναζητούν εύκολες λύσεις για να αναζωογονήσουν την κόμη τους.
Η βασική αιτία της λιπαρότητας των μαλλιών είναι η υπέρμετρη παραγωγή ελαίων από τους σμηγματογόνους αδένες του κρανίου. Τα έλαια αυτά μεταφέρονται στη συνέχεια κατά μήκος της τρίχας, κάνοντας τα μαλλιά θαμπά και άτονα. Η παραγωγή ελαίων εξαρτάται από πολυάριθμους παράγοντες, όπως τα γονίδια, η ορμονική λειτουργία, τα επίπεδα υγρασίας και η διατροφή.




Μια απλή λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να λούζεστε λιγότερο συχνά. Μπορεί να ακούγεται αντιπαραγωγικό, όμως έχει λογική βάση. Με το λούσιμο απομακρύνονται από την επιδερμίδα του κρανίου τα φυσικά έλαια. Εάν απομακρύνονται συνεχώς τα έλαια, παράγονται εκ νέου περισσότερα έλαια από τους σμηγματογόνους αδένες ώστε να αναπληρωθούν οι ποσότητες που χάθηκαν.

Εάν λούζεστε καθημερινά, δοκιμάστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα. Επίσης, δοκιμάστε να λούζετε και να ξεπλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές σε κάθε λούσιμο.

Τις πρώτες ημέρες τα μαλλιά θα μοιάζουν ακόμη πιο λαδωμένα, αλλά σύντομα οι αδένες θα προσαρμοστούν στην αλλαγή και θα παράγουν λιγότερα έλαια.

www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου