Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η επίσχεση παροχής υπηρεσιών των ιατρών προς τον ΕΟΠΥΥ είναι πλέον μονόδρομος

Στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με αίσθημα ευθύνης εξυπηρετούμε τους πολίτες απλήρωτοι για μήνες και χωρίς επαρκή διασφάλιση της νομιμότητας επί της παράτασης της σύμβασης τους, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ, έχοντας χρηματοδοτήσει τα
τελευταία χρόνια με πάνω απο 1,5 δις ευρώ την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την τσέπη τους.




    Ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2011, απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012, τρέχουσες αμοιβές που δεν δρομολογούνται, έχουν φέρει τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε οριακά σημεία ρευστότητας. Πολλαπλά κουρέματα, clawback rebate στις ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις έχουν καταστήσει πρακτικά ζημιογόνα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσω της σύμβασης.
    Και ενώ το 90% των ασφαλισμένων εξυπηρετούνται μέσω των συμβεβλημένων ιατρών, διαπιστώνεται αξιοσημείωτη «αμνησία» όσον αφορά τις συμβατικές υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους ιδιώτες ιατρούς, απαξιώνοντας τη συμβολή τους και τη διασφάλιση ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).
    Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί άλλο, τα όρια αντοχής των ιατρών του ΕΟΠΥΥ έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Λόγω των capital controls οι προμηθευτές μας απαιτούν άμεσα την πληρωμή όλων των αναλωσίμων. Κατόπιν αυτού η εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας είναι σχεδόν αδύνατη με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΚΗ ευθύνη του ΕΟΠΥΥ. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της για τις σοβαρές παραλείψεις της στις επερχόμενες δυσλειτουργίες της ΠΦΥ.
    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο ΕΟΠΥΥ απειλεί με διακοπή της σύμβασης σε όσους λόγω ανωτέρας βίας προχωρήσουν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ.
    ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου