Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Νερό και άσκηση! Τι κερδίζουμε;

Ίσως η καλύτερη αερόβια γυμναστική είναι το κολύμπι που βελτιώνει την ευλυγισία, καίει θερμίδες και κάνει καλό σε διάφορες παθήσεις.
Το κολύμπι είναι μια καλή άσκηση για όλο το σώμα σε ανθρώπους με αρθρίτιδα, μυοσκελετικούς περιορισμούς ή περιορισμούς λόγω βάρους, όπως επιβεβαιώνει και ο Δρ. RobertA. Robergs, του Πανεπιστημίου του New Mexico. Επειδή είναι χαμηλής έντασης μπορεί να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους κάθε βάρους, ηλικίας ή σωματικής ικανότητας.




Κερδίστε χρόνια
Ενδεχομένως δεν βοηθά με τις ρυτίδες ή τις γραμμές γέλιου αλλά το κολύμπι φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά σχεδόν 50%. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότια Καρολίνα, οι κολυμβητές έχουν το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Όπως διαπίστωσαν οι επικεφαλής της μελέτης, όσοι κολυμπούσαν είχαν 50% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όσους έτρεχαν, περπατούσαν ή δεν ασκούνταν.
«Σύμμαχος» στο άσθμα
Το κολύμπι, όπως πολλές άλλες αερόβιες ασκήσεις, αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων. Αυτό πιέζει το σώμα να δουλεύει περισσότερο. Καθώς το νερό είναι πιο πυκνό από τον αέρα οι πνεύμονες χρειάζεται να εργάζονται πιο σκληρά για να προσφέρουν αρκετό οξυγόνο στο αίμα, δίνοντας στους πνεύμονες καλή άσκηση και μειώνοντας τα συμπτώματα άσθματος.
«Φάρμακο» για τη ψυχική υγεία
Το κολύμπι βελτιώνει τη διάθεση στους άντρες και στις γυναίκες. Μπορεί να μειώσει το άγχος και οι θεραπευτικές ασκήσεις στο ζεστό νερό μπορούν να μειώσουν ακόμα και την κατάθλιψη.
Και…χάστε κιλά!
Το κολύμπι για τουλάχιστον μια ώρα μπορεί να κάψει 500 θερμίδες. Με αυτό δουλεύουν όλα τα μέρη και οι μύες του σώματος χωρίς να δημιουργείται πίεση στον οργανισμό.

http://www.stogiatro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου