Ένα αλλιώτικο επιδόρπιο!
Τι υλικά θα χρειαστείτε:

  • 6 μπανάνες
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. λικέρ cointreau
  • 5 κ.σ. ρούμι μαύρο
  • φιστίκια Αιγίνης και φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα
Η εκτέλεση:
  1. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με το βούτυρο, αραιώνετε με το ρούμι και το λικέρ και τα ζεσταίνετε στη φωτιά μέχρι να γίνουν ένα αραιό σιρόπι.
  2. Τακτοποιείτε τις μπανάνες στο τηγάνι και τις περιχύνετε με το σιρόπι. Με ένα σπίρτο βάζετε φωτιά στο σιρόπι και περιστρέφετε αργά το τηγάνι. Παράλληλα γυρίστε τις μπανάνες ώστε να «καούν» και από τις δύο πλευρές.
  3. Σερβίρετε σε κάθε πιάτο 2 κομμάτια μπανάνας και γαρνίρετε ιδανικά με φιστίκια Αιγίνης και φυλλαράκια μέντας.
www.post4life.gr