Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ποιος είναι ο 25χρονος σοσιαλδημοκράτης που τα έβαλε με τους νεοναζί


Μπορεί η ομιλία του να πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όμως, εδώ και δύο ημέρες που ο σύμβουλος του κόμματος Σοσιαλδημοκρατών (Spd), Πάτρικ Ντάλεμαν,
ανήρτησε το βίντεο με την παρέμβασή του στο YouTube, χιλιάδες είναι οι χρήστες που το έχουν παρακολουθήσει.Ο 25χρονος Ντάλεμαν, δέχθηκε την… πρόκληση του νεοναζιστικού κόμματος Npd να μιλήσει μόνο για πέντε λεπτά σε συγκέντρωσή των μελών και υποστηρικτών του κόμματος που αντιτίθεντο στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας πολιτικών προσφύγων στην πόλη Τόργκελοου.

«Σας παρακαλώ αγαπητοί συμπολίτες μου, μην πέφτετε στην παγίδα των νεοναζί. Εγώ σας μιλώ ως ντόπιος, σαν ένας από εσάς. Σας παρακαλώ μην ξεχνάτε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που ζητούν άσυλο από εμάς που ζούμε ελεύθεροι. Είναι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν οικιοθελώς την πατρίδα τους γιατί τους καταδιώκουν για τα πολιτικά τους πιστεύω, εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους ή της θρησκείας τους», δήλωσε στους συγκεντρωμένους.

«Φανταστείτε πως θα ήταν να ζούσαμε υπό ανάλογες συνθήκες, πως θα ήταν αν ήμασταν αναγκασμένοι να εγκαταλείψουμε την πατρίδα μας», συμπλήρωσε ο 25χρονος σύμβουλος.

Το βίντεο ανήρτησε αρχικά στην ιστοσελίδα του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βέλτερ Σταϊνμάγερ, όπου συγκέντρωσε πολλά κλικ, παρότι οι νεοναζί ισχυρίστηκαν ότι τα δικαιώματα του βίντεο τους ανήκουν, επιχειρώντας να εμποδίσουν τη περαιτέρω κυκλοφορία του στο Διαδίκτυο.

Παρά τις απόπειρες, όμως, του Npd ο νεαρός Ντάλεμαν έχει γίνει ήδη το πρόσωπο της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου