Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Βιομηχανία αδειών με πρόσχημα την κύηση

Ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά επαπειλούμενων κυήσεων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρατηρούνται στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες καθώς, σύμφωνα με στοιχεία, σχεδόν 1 στις 2 εγκυμονούσες που εργάζεται στα δημόσια σχολεία λαμβάνει μεγαλύτερες άδειες εξαιτίας προβλημάτων και επιπλοκών.
Το γεγονός αυτό, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας που προκαλεί στα σχολεία, εγείρει και ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο χορήγησης αδειών μακράς διάρκειας αλλά και το καθεστώς ελέγχου των γνωματεύσεων που παρέχουν οι γυναικολόγοι.

Ο μέσος όρος παγκοσμίως των επαπειλούμενων κυήσεων προσδιορίζεται στο 15% όταν στην Ελλάδα και ειδικά στην Εκπαίδευση φτάνει σχεδόν το 50%. Από τις συνολικά 5.542 κυήσεις που καταγράφηκαν το 2012-13 οι 2.662 (ποσοστό 48%) χαρακτηρίστηκαν επαπειλούμενες κυήσεις. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φτάνει το 56% ενώ για τη Δευτεροβάθμια το 35%. Σε ορισμένες περιοχές τα ποσοστά που καταγράφονται είναι ακόμη πιο αυξημένα, όπως για παράδειγμα στην Α' Αθήνας Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου