Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σότσι! H πόλη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Το μακρινό Σότσι μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα μυστικά του Μια πόλη άγνωστη για
πολλούς μέχρι το 2007, όταν και κέρδισε τον τίτλο της διοργανώτριας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, το μακρινό Σότσι μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα μυστικά του!Χτισμένο στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στο νότο της Ρωσίας, το Σότσι έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αφού διαθέτει εντυπωσιακά αξιοθέατα και είναι ιδανικό για δραστηριότητες κάθε εποχή του χρόνου.Υπάγεται στο Κράι Κρασνοντάρ, στην ανατολική παραλία της Μαύρης Θάλασσας κοντά στα βουνά του Καύκασου. Με 147 χλμ. μάκρος η μητροπολιτική περιοχή του Σότσι θεωρείται ως η μακρύτερη πόλη της Ευρώπης.



Όταν σκέφτεστε «Ρωσία», μάλλον δεν φαντάζεστε μια ηλιόλουστη, παραθαλάσσια ακτή, αλλά αυτό ακριβώς είναι το Σότσι. Έχοντας το ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Νίκαια, της γαλλικής Ριβιέρας, η πόλη έχει ένα μοναδικά ευχάριστο κλίμα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Γιατί να επιλέξετε το Σότσι;



Γνωστό ως η καλοκαιρινή πρωτεύουσα της Ρωσίας ,το Σότσι είναι μια δημοφιλής πόλη - θέρετρο στη ρώσικη Ριβιέρα. Αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό είναι το ορεινό τοπίο του, ακριβώς πάνω από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Με ένα πολύ πιο ήπιο χειμώνα, από αυτόν που βιώνουν τα βορειότερα τμήματα της Ρωσίας, ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές και το θέρετρο για σκι, Krasnaya Polyana, να απέχει λίγα χιλιόμετρα μακρυά, η πόλη “παίζει”ο ισάξια στο παιχνίδι του χειμερινού ανταγωνισμού.

Ο καιρός στο Σότσι



Σε αντίθεση με τα περισσότερα μέρη της Ρωσίας, το Σότσι βρίσκεται σε μια υποτροπική ζώνη με 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Όμως, χάρη στον πολύ ψυχρό αέρα, που έρχεται από τα βουνά γύρω από την πόλη, οι πίστες του σκι της περιοχής έχουν άφθονο χιόνι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, ιδανικές για τους επισκέπτες και τους αθλητές.

Κουλτούρα και πολιτισμός



Περισσότερες από 100 ethnic ομάδες αποκαλούν το Σότσι πατρίδα τους, καθιστώντας το μία από τις πιο διαφορετικές πόλεις της Ρωσίας. Σχεδόν ο καθένας εδώ μιλάει ρωσικά και περίπου το 80% του πληθυσμού είναι Ρώσοι, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κάτι που θα ανακαλύψετε κάνοντας μια βόλτα στους καθεδρικούς ναούς, που είναι διάσπαρτοι σε όλη την πόλη.

Πώς να φτάσετε στην πόλη

Κύριο σημείο εισόδου είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σότσι, πρόσφατα ανακαινισμένο για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολλές καθημερινές πτήσεις συνδέουν την πόλη με την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, ενώ διεθνείς πτήσεις φτάνουν από Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Φρανκφούρτη και Όσλο.Ένας νέος σταθμός θα συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης, ενώ τα λεωφορεία και τα τρένα αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να περιηγηθείτε.
Χειμερινές Δραστηριότητες

Ως οικοδεσπότης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, δεν είναι έκπληξη ότι το Σότσι προσφέρει πολλά χειμερινά αξιοθέατα και δραστηριότητες. Το Σότσι είναι κοντά στο δημοφιλές θέρετρο, Krasnaya Polyana, αλλά σε δύο ακόμα, που έχουν εξαιρετική ποιότητα χιονιού κατά τους χειμερινούς μήνες.
Το εντυπωσιακό Ice Dome
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια, που φτιάχτηκαν ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το Bolshoy Ice Dome. Με χωρητικότητα 12.000 θέσεων, το γήπεδο θα φιλοξενήσει όλα τα παιχνίδια χόκεϊ. Το ασημένιο, θολωτό κτήριο μοιάζει με μια παγωμένη σταγόνα νερού και έχει εξελιχθεί ήδη σε ένα από τα δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης. Μετά τους αγώνες θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα συναυλιών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
Ανακαλύψτε το χωριό Endurance

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα ήταν πλήρεις χωρίς ένα Ολυμπιακό Χωριό και στο Σότσι το ψηλότερο σε υψόμετρο χωριό θα φιλοξενήσει τους αθλητές του cross-country και του διάθλου. Το Endurance Village βρίσκεται σε υψόμετρο 4.757 μέτρων, αλλά ακόμα κι αν ο καλός καιρός “χαλάσει” τα σχέδια των διοργανωτών, τεχνητό χιόνι από 400 μηχανές θα γεμίσει τις πίστες.
«Iceberg» Skate Palace
Οι λάτρεις ενός από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, του καλλιτεχνικού πατινάζ, θα απολαύσουν τους αθλητές στο "Iceberg" Skate Palace. Αυτό το μοναδικό στάδιο των 12.000 θέσεων θα φιλοξενήσει επίσης σκέιτερ μικρής πίστας. Το όλο συγκρότημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορέσει να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί σε άλλη ρωσική πόλη, μετά το τέλος των αγώνων.
Καλοκαιρινά αξιοθέατα
Αν δεν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την πόλη για τους Ολυμπιακούς αγώνες, μη διστάσετε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι το καλοκαίρι. Ορισμένες από τις δραστηριότητες που προσφέρονται περιλαμβάνουν πεζοπορία, kite surfing και κωπηλασία. Δείτε ακόμα μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον Βοτανικό κήπο, το Πάρκο των Νότιων Πολιτισμών και τα εντυπωσιακά συντριβάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου