Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο

Η Τζίνα Ράινχαρτ παραμένει η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας (πιθανότατα και του
κόσμου) σύμφωνα με το περιοδικό Forbes Australia. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο περιοδικό η Αυστραλία διαθέτει σήμερα 30 δισεκατομμυριούχους.
Στην πρώτη θέση είναι η Τζίνα Ράινχαρτ της οποίας η περιουσία αυξήθηκε πέρσι 4% και έφτασε τα 20.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

H Τζίνα Ράινχαρτ, εκτός των άλλων, κατέχει απέραντα κοιτάσματα σιδήρου τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της, Λανγκ Χάνκοκ, ο οποίος ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη δεκαετία του '50.

Η Ράινχαρτ κερδίζει πλέον σχεδόν 770 δολάρια Αυστραλίας (500 ευρώ) το δευτερόλεπτο. Απεχθάνεται να την αποκαλούν «κληρονόμο ορυχείων» διότι θεωρεί ότι είναι αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας επειδή άλλαξε εκ βάθρων την εταιρεία μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1992.

Η Hancock Prospecting είναι ουσιαστικά ολόκληρη η ζωή της. Εχει ελάχιστα ενδιαφέροντα πέραν αυτής. Δεν την προσελκύει η τέχνη, τα άλογα κούρσας και τα ιδιωτικά αεροπλάνα όπως άλλους πλούσιους, αλλά είναι διαθέσιμη για την εταιρεία της 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Δεύτερος πλουσιότερος Αυστραλός είναι ο 'Ανθονι Πρατ με 8 δισεκατομμύρια δολάρια ο οποίος κληρονόμησε την εταιρία Visy ( κατασκευάζει χάρτινα κιβώτια και ότι έχει σχέση με το χαρτί) από τον πατέρα του Ρίτσαρτ.

Στην 3η θέση με 7.58 δις δολάρια είναι ο Τζέϊμς Πάκερ που, εκτός των άλλων, έχει στην κατοχή του και αρκετά καζίνο στην Αυστραλία και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου