Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σε κλινική με κατάθλιψη ο Ιαν Θορπ

Σε κλινική του Σίδνεϊ εισήχθη ο αυστραλός ολυμπιονίκης και ζωντανός θρύλος της κολύμβησης, Ίαν Θροπ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό.
Οπως αναφέρει ο αυστραλιανός Τύπος, πως μέλη της οικογένειάς του επιβεβαίωσαν ότι ο 31χρονος Θορπ τραυματίστηκε πέφτοντας στο σπίτι και για αυτό αναζήτησαν βοήθεια.

To βράδυ της Τετάρτης εισήχθη σε νοσοκομείο.

Ο Θορπ είναι υπό την παρακολούθηση ειδικών που προσπαθούν να τον ενισχύσουν στην προσπάθεια να βγει από την κατάθλιψη η οποία επέστρεψε στη ζωή του έπειτα από την αποτυχημένη του προσπάθεια να επανέλθει στην ενεργό δράση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ο Θορπ, παγκόσμιος πρωταθλητής στα 14 του και νικητής πέντε χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, είχε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να προσαρμοστεί με την αποχώρησή του από το άθλημα αλλά και το βάρος της δημοσιότητας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο.

Στην αυτοβιογραφία του αποκαλύπτει τον αγώνα που έδωσε με την κατάθλιψη και την εξάρτησή του από το αλκοόλ.

«Ούτε καν η οικογένειά μου δεν γνωρίζει ότι έχω περάσει μεγάλο διάστημα της ζωής μου αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσω, αυτό το οποίο θα περιέγραφα, ως απόλυτη κατάθλιψη», είπε.

Ο ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός, Άλαν Τζόουνς, στενός φίλος του Θορπ δήλωσε ότι ο Ολυμπιονίκης έχει «δυσκολία στο να αναγνωρίσει τα προβλήματά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου