Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ρένα Δούρου στην Αττική και Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην Αθήνα

Η Κουμουνδούρου γνωστοποίησε τους πρώτους της υποψήφιους - Πώς κατέληξε ο Α.
Τσίπρας στη λύση της "νέας γενιάς" στην Αθήνα μετά τις αρνήσεις κορυφαίων στελεχών - Γιατί ο Γ. Σταθάκης δεν δέχτηκε να είναι υποψήφιος στην Κρήτη
Η Ρένα Δούρου θα είναι τελικά η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια της Αττικής, ενώ για το δήμο της Αθήνας προκρίνεται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ένα μάλλον άγνωστο στέλεχος του κόμματος. Η κυρία Δούρου είπε ναι στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την οριστική άρνηση της Σοφίας Σακοράφα, η οποία πιέστηκε μεν απ’ όλες τις πτέρυγες, αλλά δεν δέχθηκε. Στο δήμο της Αθήνας υπήρξε επίσης αδιέξοδο μετά τις αρνήσεις πολλών κορυφαίων στελεχών και επιλέχθηκε ο δρόμος της νέας γενιάς. Για τον Πειραιά σίγουρος είναι Θόδωρος Δρίτσας.

Οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δραματικές από το πρωί με την πολιτική γραμματεία να αναβάλλεται για κάποιες ώρες, - από τις 3 μμ πήγε για τις 7μμ της Παρασκευής - καθώς πολλά στελέχη δεν πείθονταν να δώσουν τη μάχη των περιφερειακών εκλογών.

Ο Γιώργος Σταθάκης για παράδειγμα είπε όχι στην πρόταση του κ. Τσίπρα για την Κρήτη και ο πρόεδρος του κόμματος στράφηκε στον Μιχάλη Κριτσωτάκη, που όμως δεν έδειξε τις προθέσεις του.

Πρόβλημα υπάρχει και με την Πελοπόννησο, όπου έχει επιλεγεί από την ηγεσία ο Οδυσσέας Βουδούρης, αλλά η αριστερή πλατφόρμα διαφωνεί. Το θέμα θα κριθεί με ψηφοφορία στην κεντρική επιτροπή το σαββατοκύριακο.

Την τελευταία στιγμή αναμένεται να απαντήσει και η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου για την κεντρική Μακεδονία, καθώς επιθυμεί να εκδηλώσουν και οι οργανώσεις τη θετική τους στάση.

Στις εκκρεμότητες είναι και το νότιο Αιγαίο, λόγω των διαφωνιών της αριστερής πτέρυγας στην πρόταση για τον Σπύρο Μπενέτο. Για τη Δυτική Ελλάδα η πρόταση είναι στον Βασίλη Χατζηλάμπρου, αλλά δεν είχε οριστικοποιηθεί. Επίσης στη Δυτική Μακεδονία οι οργανώσεις εξέφραζαν αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα του Θόδωρο Καρυπίδη.

Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα της Ηρώς Διώτη για τη Θεσσαλία και της Όλγας Γεροβασίλη για την Ήπειρο, παρότι η τελευταία εξέφρασε αρχικά επιφυλάξεις. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Θοδωρή Γαλιατσάτου στα Ιόνια νησιά, όπως και του Κώστα Μορφίδη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Θετικά απάντησε και η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση στην πρόταση του κ. Τσίπρα να είναι υποψήφια στο βόρειο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου