Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στο μικροσκόπιο της εφορίας 40 εκατ. λογαριασμοί πολιτών

Μόλις 15 υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να ελέγξουν τους λογαριασμούς - Εμβάσματα,
πιστωτικές κάρτες, αναλήψεις και δάνεια στο στόχαστρο.Μεγάλη επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής στην Ιταλία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγους μήνες, αλλά μόλις τώρα «ξεμπλόκαρε» η διαδικασία ώστε να «ανοίξουν» 40 εκατομμύρια τραπεζικοί λογαριασμοί Ιταλών πολιτών.

Μόλις όμως 15 ανώτεροι υπάλληλοι διαθέτουν το «ελεύθερο» για να μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ιταλών, καθώς πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.Οι υπεύθυνοι της ιταλικής υπηρεσίας φοροεισπράξεων θα μπορούν να ελέγχουν εμβάσματα, πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, αυτόματες αναλήψεις και δάνεια.

Αρχικά η ημερομηνία που είχε ορισθεί για την εφαρμογή του μέτρου ελεύθερης πρόσβασης στα τραπεζικά δεδομένα των Ιταλών φορολογούμενων ήταν η 28η Οκτωβρίου 2013. Λόγω όμως μιας σειράς τεχνικών προβλημάτων, την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η αναβολή του μέτρου ως σήμερα 31η Ιανουαρίου.

Εξάλλου ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι δήλωσε σήμερα πως «είναι πιθανό η οριστική συμφωνία συνεργασίας Ιταλίας - Ελβετίας για φορολογικά θέματα να υπογραφεί εντός του ερχόμενου Μαΐου».

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει τη φορολόγηση κεφαλαίων ιταλών πολιτών που μετέφεραν εν κρυπτώ και παράνομα χρηματικά ποσά στην Ελβετία, αλλά και θέματα όπως η αποφυγή διπλής φορολογίας και η φορολογική κατάσταση ιταλών πολιτών που εργάζονται στην Ελβετία και διαμένουν στην Ιταλία.

«Οι φοροφυγάδες πρέπει να ξέρουν ότι πολύ σύντομα θα τους ανακαλύψουμε», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου