Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η γη «καταπίνει» χωριό στην Αρχαία Ολυμπία!


Κόπηκε στα δύο η Καυκανιά - Καφενείο παρασύρθηκε από την καθίζηση - Σπίτια
υποχωρούν.Άλλη μια νύχτα τρόμου πέρασαν οι κάτοικοι της Καυκανιάς, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, βλέποντας το χωριό τους να κόβεται στα δύο και τη γη να «καταπίνει» τις περιουσίες τους.

Τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, το χωριό πλήττεται από καθιζήσεις με αποτέλεσμα σπίτια και καταστήματα να υποχωρούν, χωράφια να βουλιάζουν, ένα καφενείο και ο κεντρικός δρόμος του χωριού να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ήδη τρεις οικογένειες αναγκάζονται να απομακρυνθούν -για την ώρα- από τις κατοικίες τους.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια των προχθεσινών κατολισθήσεων ο τόπος έτριζε, ακούγονταν κρότοι και στη συνέχεια άρχισαν να πέφτουν κεραμίδια.

Κλιμάκιο μηχανικών και γεωλόγων βρέθηκε χθες το πρωί στο χωρίο και μπροστά σε εικόνες καταστροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξέτασε όλα τα σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και το χωριό συνολικά και έως το τέλος της εβδομάδας θα συνταχθεί πόρισμα με προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πάντως, σε δηλώσεις ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, τόνισε πως από χθες μέχρι σήμερα το φαινόμενο επιδεινώθηκε, όμως, μιλώντας για τα σπίτια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είπε πως «το ένα από τα σπίτια, δεν κατοικείται μόνιμα και δεν έχουμε άμεσο πρόβλημα για τη μεταστέγαση».

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου