Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Χαμός με Λάτσιο Μενεγάκη

Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Ιανουάριο του 2010 μέσω μιας λιτής αλλά ουσιαστικής
επιστολής, που παρέπεμπε σε ένα διακριτικό και ομαλό διαζύγιο για το καλό των παιδιών τους. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, το άλλοτε ερωτευμένο ζευγάρι Ελένη Μενεγάκη - Γιάννης Λάτσιος λύνει τις οικονομικές διαφορές του μέσα στις δικαστικές αίθουσες, σε μια διαμάχη για γερά νεύρα.Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 αποφάσισε να διεκδικήσει διά της νομικής οδού και καταθέτοντας αγωγή εναντίον της πρώην συζύγου του το μερίδιο της περιουσίας που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσα από μια αγωγή 48 σελίδων ο κ. Λάτσιος ζητεί από την άλλοτε αγαπημένη του να του καταβάλει το ποσό των 1.626.438,90 ευρώ κι αυτό διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, για το χρονικό διάστημα που έμειναν παντρεμένοι εκείνος τη βοήθησε να αυξήσει την περιουσία της κατά 3.252.877,80 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λάτσιος θεωρεί πως είναι ο ριγμένος στην όλη ιστορία, καθώς κατά εννέα χρόνια του έγγαμου βίου τους εκείνος είχε αναλάβει όλα τα έξοδα της κοινής τους ζωής, με αποτέλεσμα η Ελένη Μενεγάκη να βλέπει τα περιουσιακά της στοιχεία και τις καταθέσεις της να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Η αγωγή συζητήθηκε στα δικαστήρια στις 18 Δεκεμβρίου 2013, με τον πρόεδρο του ομίλου A Δημήτρη Κοντομηνά να εμφανίζεται και να καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ελένης Μενεγάκη. Από την πλευρά του ενάγοντος, μάρτυρας ήταν η αδερφή του Αγλαΐα Λάτσιου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 βρίσκει την ευκαιρία να «ξετυλίξει το κουβάρι» των περιουσιακών στοιχείων της πιο πλούσιας παρουσιάστριας της ελληνικής τηλεόρασης, από τη στιγμή του γάμου τους μέχρι σήμερα.
Κατά τους ισχυρισμούς του, η Ελένη, προτού ακόμη παντρευτούν, είχε αποκτήσει ένα διαμέρισμα στο Ελληνικό, δύο κατοικίες στη Φώκαια Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, ένα διώροφο κτίσμα στην Κηφισιά κι ένα διαμέρισμα στην Κάρυστο: «Η εναγόμενη κατά τον χρόνο τέλεσης του γάμου μας διέθετε ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 626.395,81 ευρώ και πραγματικής (αγοραίας/εμπορικής) 762.920,02 ευρώ, η οποία ανήλθε κατά την 1.2.2011 κατά την αντικειμενική της αξία στο ποσό 918.086,52 ευρώ, ενώ κατά την πραγματική (αγοραία/εμπορική) της αξία στο ποσό 1.320.000,00».
Σε άλλο σημείο τη πολυσέλιδης αγωγής ο Γιάννης Λάτσιος αναφέρεται και στη συνολική αξία της περιουσίας της Ελένης Μενεγάκη μέχρι το διάστημα που αποφάσισαν να χωρίσουν με συναινετικό διαζύγιο, που εκδόθηκε στις 11.2.2011. Σύμφωνα με αυτήν, την περίοδο που το ζευγάρι ήταν παντρεμένο αποκτήθηκαν η βίλα στα Μελίσσια, τα δύο οικόπεδα στην Κορώνεια Βοιωτίας (7,5 και 3 στρεμμάτων), καθώς και πέντε οικόπεδα στην Κάρυστο, συνολικής έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων. Απ' όλα αυτά τα ακίνητα, μόνο το 25% της οικίας των Μελισσίων ανήκει στον Γιάννη Λάτσιο. Συνεχίζοντας τους ισχυρισμούς του, κατά την αγωγή, «...η εναγόμενη κατά τον χρόνο διακοπής της έγγαμης συμβίωσής μας διέθετε περιουσία, συνολικής αξίας -λαμβανόμενης υπόψη της πραγματικής (εμπορικής/αγοραίας) αξίας των άνω ακινήτων- 4.572.877,80 ευρώ».
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Λάτσιος, κατά την περίοδο του γάμου του ζευγαριού η περιουσία της Ελένης «απογειώθηκε» στα 4.572.877,80 ευρώ, οπότε υπήρξε μια θεαματική αύξηση της τάξης των 3.252.877,80 ευρώ και επειδή σε αυτό συνέβαλε κατά πολύ και ο ίδιος, που είχε αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις, ζητεί να του επιδικαστούν τα μισά.
«Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω και με βάση το άρθρο 1400 ΑΚ δικαιούμαι να απαιτήσω από την εναγόμενη την απόδοση του μέρους εκείνου της αύξησης της περιουσίας της που προέρχεται από δική μου συμβολή, ήτοι δικαιούμαι κατά το άρθρο 1400 παρ. 1 εδ.β ΑΚ να ζητήσω να μου αποδώσει η εναγόμενη το 1/2 επί της αύξησης της περιουσίας της, λαμβανόμενης υπόψη κατά τον υπολογισμό αυτής (της επαύξησης) της πραγματικής (αγοραίας/εμπορικής) αξίας των επίδικων ακινήτων της, ήτοι να μου καταβάλει ποσό 1.626.438,90 (3.252.877,80 : 2)».
Οι σπόντες της ωραίας Ελένης (στην εκπομπή) για τη δικαστική περιπέτεια της
Δεν χάνει πάντως ευκαιρία η Ελένη Μενεγάκη να αναφερθεί -έστω και πλαγίως- στη δικαστική της περιπέτεια με τον Γιάννη Λάτσιο, μέσω της εκπομπής της. Η παρουσιάστρια, όποτε παίρνει κατάλληλη «πάσα» από τους συνεργάτες της, δεν παραλείπει να θυμίζει στο τηλεοπτικό κοινό τα όσα συμβαίνουν ανάμεσα σε εκείνην και τον πρώην σύζυγό της. Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, η Ελένη και οι συνεργάτες της συζητούσαν για τον χωρισμό του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ από τη Βαλερί Τριερβελέρ μετά τις αποκαλύψεις ότι διατηρούσε σχέση με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ. Οταν ο δημοσιογράφος Τάσος Τεριάκης επισήμανε ότι αυτή η εξέλιξη στην προσωπική του ζωή δεν πρόκειται να του κοστίσει πολιτικά, η παρουσιάστρια έσπευσε να συμπληρώσει ότι σίγουρα θα έχει κόστος στην καρδιά της Βαλερί.Κάπου εκεί την έπιασε και το τραγουδιστικό της κι άρχισε να... ερμηνεύει με νόημα: «Τον αγαπούσε το παραδέχεται, ήταν το δεύτερο εγώ της», ενώ μόλις «έσβησε» και η τελευταία νότα, ρώτησε: «Πόσα ζητάει, πες μου. Εγώ, με τόσα που έχω ακούσει, δεν ταράζομαι» αφήνοντας ξεκάθαρο υπονοούμενο για τον Γιάννη Λάτσιο και τις οικονομικές απαιτήσεις που έχει από εκείνην. Φυσικά, οι συνεργάτες της δεν σχολίασαν περαιτέρω, αφού γνωρίζουν πως η ωραία Ελένη αρέσκεται στο να πετάει τα «καρφάκια» της προς πάσα κατεύθυνση, όταν χρειάζεται.Κι όσο η Ελένη Μενεγάκη ρίχνει τις σπόντες της, ο κουμπάρος της Πέτρος Κωστόπουλος παίρνει θέση στο θέμα της οικονομικής διαμάχης του πρώην ζευγαριού. Ο παρουσιαστής του «Πρωινού mou», σχολιάζοντας το ποσό που έχει ζητήσει με αγωγή ο Γιάννης Λάτσιος από την πρώην σύζυγό του, είπε πως αν και αγαπάει την Ελένη -κάτι που είναι γνωστό- χαίρεται, επειδή -για πρώτη φορά- βλέπει έναν άνδρα να ζητάει χρήματα κι όχι να πληρώνει. «Να πάρουμε κι εμείς τίποτα. Η πιο ακριβή Barbie ποια είναι, η νύφη; Οχι, η διαζευγμένη! Τα πράγματα πρέπει να μπαίνουν κάτω και αν η γυναίκα έχει παραπάνω, πρέπει να ακουμπάει και η γυναίκα» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωστόπουλος, τάσσοντας έτσι τον εαυτό του στο... στρατόπεδο Λάτσιου στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Φουλ ερωτευμένη με τον Ματέο Παντζόπουλο.Η δικαστική διαμάχη της Ελένης με τον πρώην σύζυγό της φαίνεται πως είναι αυτήν την περίοδο το μόνο «μελανό» σημείο στην προσωπική της ζωή. Κατά τ' άλλα, διανύει μια ήρεμη φάση και δηλώνει φουλ ερωτευμένη με τον Ματέο Παντζόπουλο. Οσο για τα σχέδια γάμου; Το ζευγάρι κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες λένε πως υπάρχει ως σκέψη στο μυαλό και των δύο.
«Και τις άλλες φορές φοβόμουν και τώρα φοβάμαι» εξομολογήθηκε η Ελένη στην Κατερίνα Λέχου, στη συζήτηση που είχαν πριν από μερικές ημέρες στο πλατό περί γάμου, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να πάει για το τρίτο στεφάνι. Οταν έρθει εκείνη η ώρα πάντως να είστε σίγουροι ότι θα είναι καλά μελετημένη, αφού, όπως και στον γάμο της με τον Γιάννη Λάτσιο, δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμβουλευτεί τα άστρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου