Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σε αδιέξοδο οι Γονείς του 2ου & 6ου σχολείου Αρτέμιδος

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου & 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αρτέμιδα 28/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι γονείς των συστεγαζόμενων σχολείων, 2ο και 6ο Αρτέμιδος, όντας σε αδιέξοδο σας
ενημερώνουμε σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα του Σχολείου των παιδιών μας.
Πρώτιστο η σωματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών μας που χρόνια ταλαιπωρεί το σχολείο μας και είμαστε εδώ και χρόνια στο… ίδιο έργο θεατές…
Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 24/1/2014 αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:
1) Απέχουμε μαζί με τα παιδιά μας τουλάχιστον για μία εβδομάδα από την Δευτέρα 27/1/2014 έως και την Παρασκευή 31/1/2014, από αυτό το σχολείο που δεν είναι αντάξιο των μαθητών του.
2) Την Δευτέρα 27/1/ 2014 παράσταση διαμαρτυρίας και παράδοση εγγράφων στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στο οποίο ανήκουμε.
3) Την Τρίτη 28/1/2014 και πάλι παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.
ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ…. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!
Οι κινήσεις που έχουν προηγηθεί και φτάσαμε ως εδώ :
  1. Στις 19/9/2013 καταθέσαμε αναφορά προς την Πρωτοβάθμια Ανατολικής Αττικής για την ακαταλληλότητα δασκάλας της Β τάξης.
  2. Στις 26/9/2013 πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Ανατολικής Αττικής και καταθέσαμε νέα σχετική αναφορά.
  3. Την 1/10/2013 καταθέσαμε εκ νέου αναφορά προς την Πρωτοβάθμια Ανατολικής Αττικής και πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας για την ακαταλληλότητα της δασκάλας στην ΣΤ τάξη.
  4. Στις 14/1/2014 καταθέσαμε έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με κοινοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής για την κάλυψη τακτικών αναγκών για τις τάξεις Β και Γ.
  5. Στις 20/1/2014 πραγματοποιήσαμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία προτάθηκαν κάποιες κινήσεις, μέσα σε αυτές η αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματά τους και κάποιες νομικές κινήσεις.
  6. Στις 22/1/2014 καταθέσαμε έγγραφο προς την Πρωτοβάθμια Ανατολικής Αττικής για την παροχή πληροφοριών γύρω από τα προβλήματα του σχολείου μας με εκπαιδευτικούς.
  7. Στις 23/1/2014 καταθέσαμε έγγραφη αίτηση στην Πρωτοβάθμια Ανατολικής Αττικής για την παροχή αντιγράφων γύρω από τα προβλήματα με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Παράλληλα την ίδια ημέρα καταθέσαμε σχετικό έγγραφο και προς την Διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος.Όλες οι παραπάνω κινήσεις είχαν γίνει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ και σύμφωνα με το ιστορικό που υπήρχε για την ακαταλληλότητα τουλάχιστον τριών εκπαιδευτικών, μία από τις οποίες, σύμφωνα με το ιστορικό της είναι και άκρως επικίνδυνη… Κώφευαν όμως όλοι… Μέχρι που την Πέμπτη 23/1/2014 είχαμε «χειροδικία» της εκπαιδευτικού σε μαθητή της Γ Δημοτικού, του οποίου χωρίς προφανή λόγω… Του άρπαξε στο διάλλειμα το χέρι και του στραμπούλιξε το μικρό δάχτυλο…
  8. Στις 24/1/2014 κάναμε δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία, κατά πλειοψηφία, υπερψηφίσαμε την ΑΠΟΧΗ και τις υπόλοιπες ενέργειές μας , παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Πρωτοβάθμια και Υπουργείο, Παράδοση διαφόρων εγγράφων, Νομικές κινήσεις κλπ.
  9. Στις 27/1/2014 κατάθεση εγγράφου καταγγελίας του περιστατικού από τους γονείς του μαθητή του παραπάνω περιστατικού στην Πρωτοβάθμια Ανατολικής Αττικής. Παράλληλα κατατέθηκαν τρία ακόμα έγγραφα για την ακαταλληλότητα των εκπαιδευτικών αυτών στην Πρωτοβάθμια και πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, από όπου δεν πήραμε καμία σαφή απάντηση.
  10. Την ίδια ημέρα ξεκινήσαμε την ΑΠΟΧΗ η οποία ξεκίνησε πολύ δυναμικά αφού μόλις 20 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο του σχολείου, από τα 450 παιδιά που φιλοξενεί το σχολείο μας.
  11. Στις 28/1/2014 (σήμερα) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ακόμα πιο δυνατά τις κινητοποιήσεις μας, αφού η αποχή μας άγγιξε το 100% της συμμετοχής (μόλις 4 παιδιά έφτασαν στο σχολείο). Παράλληλα πάλι οι γονείς προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας προς το γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.
Παράλληλα με όλες τις κινήσεις γονέων, έχουν γίνει επιστολές από τον Δήμο μας και από άλλους φορείς, όπως η Ένωση Γονέων. Τους έχουμε όλους στο πλευρό μας και δεν προτιθέμεθα να σταματήσουμε τον αγώνα αυτόν έως ότου αποκτήσουν τα παιδιά μας ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !!! Ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον !!! Τα παιδιά μας δεν μπορεί να είναι έρμαιο στα χέρια επιεικώς ακατάλληλων ανθρώπων που το κράτος είναι ανίκανο να διαχειριστεί όπως πρέπει…
Θα είμαστε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΩ από το σχολείο, στο Γραφείο της Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής, στο Υπουργείο και σε κάθε «τυπικά» αρμόδιο φορέα !!! Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι…
Καλούμε όλα τα ΜΜΕ να αναδείξουν το σημαντικό πρόβλημα του σχολείου μας !!! Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Επικοινωνία : Στο email του Συλλόγου deuterodimotikoartemidos@gmail.com, στα τηλέφωνα του Συλλόγου 6978455220 – 6982795191.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου