Υλικά για 1 φόρμα κέικ:
• 150γρ. μπισκότα digestive
• 150γρ. κακάο εκλεκτής ποιότητας
• 150γρ. κομματάκια από διάφορα φρουί γλασέ
• 150γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
• 200γρ. μαργαρίνη
• 4-5 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
• 1-2 κουτ. σούπας μπράντι
Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση:
• 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 2 κουτ. σούπας κονιάκ
• ½ φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
• μερικά κερασάκια φρουί γλασέ
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food Styling: Tina Webb |
Αμέσως μετά ρίχνετε το κακάο κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ένα αφράτο, ομοιογενές, σοκολατένιο μίγμα.
Ρίχνετε το μπράντι, δουλεύετε το μίγμα λίγο ακόμα, το αδειάζετε σ’ ένα μεγάλο μπολ και το κρατάτε στην άκρη.
Σπάτε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια καθώς και τα μπισκότα digestive και τα ανακατεύετε όλα με το αφράτο μίγμα του κακάο, μαζί και τα κομματάκια φρουί γλασέ.
Βάζετε το μίγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ στρωμένη με διαφανή μεμβράνη και το κρυώνετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει συμπαγές. Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το φυλάτε στο ψυγείο.
Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε τις δύο κουταλιές της σούπας κονιάκ, το μισό φλιτζάνι του καφέ φρέσκο γάλα και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε, αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει. Αλείφετε τον κορμό με το μίγμα και διακοσμείτε με κερασάκια φρουί γλασέ.
Συνοδεύετε τον κορμό με ζεστό καφέ και παγωμένο τσίπουρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου