Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Επιστρέφουν το επίδομα που έπαιρναν παράνομα

Το ποσό των 100.000 ευρώ καλούνται να επιστρέψουν στον Δήμο της Πάτρας δέκα δήθεν διαβητικοί που έπαιρναν παράνομα την τελευταία δεκαετία προνοιακά επιδόματα. Επειτα από έλεγχο από τις υπηρεσίες του Δήμου διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες είχαν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά και παρανόμως έπαιρναν τα προνοιακά επιδόματα που αφορούν τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. ( 600 ευρώ το δίμηνο).

O αντιδήμαρχος Kοινωνικού Tομέα, Θεοχάρης Μασσαράς, τονίζει: «Ο έλεγχος ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο για τον τομέα των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων που αφορούσε την πάθηση του διαβήτη. Ηταν ίσως και το πιο δύσκολο κομμάτι των ελέγχων, αφού απαιτείται μια απλή γνωμάτευση. Οταν όμως επιχειρήθηκε να γίνει διασταύρωση των στοιχείων διαπιστώθηκε πως οι γνωματεύσεις για τη συγκεκριμένη πάθηση ήταν πλαστές σε 10 φακέλους» λέει στο «Εθνος».

Στην Εισαγγελία τα στοιχεία
Ολα τα στοιχεία έχουν σταλεί στην Εισαγγελία της Πάτρας, ενώ οι δέκα Πατρινοί (ανάμεσά τους και Ρομά) έχουν κληθεί να επιστρέψουν τα 100.000 ευρώ στο ταμείο του δήμου. «Για το τι ακριβώς συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, εμείς δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα. Γι' αυτό όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα» τονίζει ο κ. Μασσαράς.

Οι έλεγχοι στον Δήμο της Πάτρας συνεχίζονται και για τις υπόλοιπες παθήσεις. Θα ζητηθούν νέες γνωματεύσεις από τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων. Σειρά έχει ο τομέας των τυφλών.

ΛΙΝΑ ΜΠΑΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου