Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους

Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει πτήσεις πήρε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η νέα αεροπορική εταιρεία του τουριστικού ομίλου «Μουζενίδης» Ellinair, που θα έχει τη βάση
της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και θα συνδέει τη συμπρωτεύουσα με εξωτερικούς προορισμούς. Η εταιρεία είναι πλέον κάτοχος τεχνικής άδειας (AOC) και εμπορικής άδειας εκμετάλλευσης και εκτέλεσης πτήσεων, καθώς ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η εταιρεία παράλληλα απέκτησε και δεύτερο αεροσκάφος τύπου RJ85, το οποίο όπως και το πρώτο που είχε εξαγοράσει λίγο νωρίτερα έχει τη δυνατότητα συνεχούς πτήσεως μέχρι και τέσσερις ώρες, με χωρητικότητα 96 θέσεων.

Το πρώτο αεροσκάφος θα διατεθεί για δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη μετά τις 5 Φεβρουαρίου 2014, ενώ το δεύτερο θα αρχίσει πτήσεις από τον ερχόμενο Απρίλιο. Και τα δύο αεροσκάφη θα εκτελούν δρομολόγια για πελάτες του Ομίλου Μοuzenidis Travel με κύριες αγορές προέλευσης τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος φαίνεται να ενδιαφέρει και για την Πράγα, που αποτελεί έναν προορισμό για τον οποίο δεν υπάρχει απευθείας πτήση από τη Θεσσαλονίκη. Έτσι υπάρχει η προοπτική να αποτελέσει ένα κερδοφόρο δρομολόγιο για την Ellinair.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, οι επισκέπτες που αναμένεται να διακινηθούν το 2015 από τον όμιλο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 500.000. Τα δε αεροσκάφη θα διατίθενται προς ναύλωση (charter) σε ενδιαφερόμενους, εφόσον υπάρχει σχετική διαθεσιμότητα.

Μαρία Μόσχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου