Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Δήμος Μαραθώνος - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

Ο Δήμος Μαραθώνος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού,
οργανώνει Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού για αλλοδαπούς που διαθέτουν άδεια παραμονής και είναι τουλάχιστον 16 χρόνων.
Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι να αποκτήσουν οι αλλοδαποί που ζουν στην πόλη μας γλωσσική δεξιότητα, διαπολιτιστικές ικανότητες αλλά και πρακτικές κοινωνικές ικανότητες ώστε να βοηθηθούν στη κοινωνική ενσωμάτωσή τους, τη καλύτερη προσαρμογή τους στην αγορά εργασίας, τη καλύτερη ανταπόκρισή τους στις επικοινωνιακές καταστάσεις της καθημερινής ζωής και στην εξοικείωσή τους με το κοινωνικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και στους εκπαιδευόμενους θα μοιραστεί εκπαιδευτικό και επικουρικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο και απευθύνεται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε υπηκόους τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής και μορφωτικού επιπέδου, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.
Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:
Κ.Ε.Π. Μαραθώνος τηλ: 22940 67000
Κ.Ε.Π. Νέας Μάκρης τηλ: 22940 92222
Δημοτικό Κατάστημα Γραμματικού τηλ: 22940 61144
Δημοτικό Κατάστημα Βαρνάβα τηλ: 22950 97249
και Δημαρχείο Μαραθώνος κ. Δημήτρης Βαλής τηλ: 22940 67700
Το Γραφείο Τύπου και Δημ. Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου