Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με την κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας συνεχίστηκε η δίκη για το κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη. Περιέγραψε απειλές και εκβιασμούς που τον έφθασαν στην
απόπειρα αυτοκτονίας και του δημιούργησαν πολλαπλά προβλήματα υγείας .Με την κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για το κύκλωμα τοκογλυφίας, του οποίου ως «εγκέφαλος» φέρεται 60χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 65χρονο, άλλοτε έμπορο αλκοολούχων ποτών, ο οποίος περιέγραψε τις απειλές και τους εκβιασμούς κύκλωμα. Μάλιστα, όπως κατέθεσε, έφτασε στο σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε προσκομίζοντας έγγραφα νοσηλείας από νοσοκομείο. «Ήμουν ζωντανός νεκρός» σημείωσε, προσθέτοντας ότι λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει σταμάτησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στοχοποιήθηκε» από τον 60χρονο επιχειρηματία, τον οποίο αποκάλεσε «κρεατομηχανή». Όπως είπε, οι «δοσοληψίες» του με τον κατηγορούμενο αφορούσαν ένα τοκογλυφικό δάνειο, ύψους 5.000 ευρώ, και κάποιες επιταγές που του έδωσε.

Ερωτηθείς για τις απειλές που δεχόταν από τον 60χρονο επιχειρηματία, απάντησε: «Μου έλεγε ‘μη με αναγκάζεις να σου κάνω αυτά που κάνω σε άλλους'». Εξάλλου, διηγήθηκε περιστατικό κατά το οποίο «μπράβος κουκουλοφόρος» τον απείλησε με όπλο, λέγοντάς του ότι τον έστειλε «το αφεντικό».

Πάντως, ο συγκεκριμένος μάρτυρας, που παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων, υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με τα όσα κατέθεσε προανακριτικά, και δικαιολογούμενος επικαλέστηκε τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου