Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Στην Ελλάδα το Σάββατο ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύρριλος

Επίσκεψη στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει από την 1η έως τις 7 Ιουνίου, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Κύριλλος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Σύνοδος, ο Πατριάρχης αναμένεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο μετά τις 18:00 του Σαββάτου και θα τον υποδεχθούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα.

Ο Πατριάρχης θα παραμείνει στην Αθήνα έως το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος.

Νωρίτερα, θα έχει συναντήσεις στις 12:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια και στις 13:00 με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στο πρόγραμμα του κ. Κυρίλλου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο και με τα μέλη της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, επισκέψεις σε ναούς και στη ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Σε πανηγυρική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, το πρωί της Δευτέρας στη Μονή Πετράκη, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας θα παρασημοφορηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου