Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Φορολογικά Νέα Κωδικός-παγίδα για όσους φορολογούμενους δεν πλήρωσαν το "χαράτσι"

Μία έξυπνη παγίδα εφηύρε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πιάσει τους φορολογούμενους που δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι» για τα
ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους.

Πώς θα γίνει αυτό; Το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να υποχρεώσει όλους τους φορολογούμενους να δηλώσουν στα έντυπα των φετινών φορολογικών δηλώσεων τους αριθμούς παροχής ρεύματος. Με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί δυνατό να διασταυρωθούν οι αριθμοί παροχής ρεύματος που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο των περιπτώσεων του απλήρωτου ΕΕΤΗΔΕ με τους αριθμούς παροχής ρεύματος που θα δηλώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στις φετινές δηλώσεις και να εντοπιστούν αυτοί που πραγματικά οφείλουν το Τέλος.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, τα στοιχεία που έλαβε το υπουργείο από τη ΔΕΗ, για όσους δεν είχαν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ του 2011, σε ποσοστό 40% δεν αφορούσαν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων που είναι και οι υπόχρεοι καταβολής του Τέλους. Αυτό συνέβη γιατί πολλοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδονται στα ονόματα προηγούμενων ιδιοκτητών ή στα ονόματα ενοικιαστών ή σε ονόματα προσώπων που είναι συγγενείς με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Ετσι βεβαιώθηκαν οφειλές από ΕΕΤΗΔΕ σε φορολογούμενους που δεν ήταν οι πραγματικοί υπόχρεοι.

Με βάση τα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί στο υπουργείο, από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων υπολογίζονται έσοδα 1,7 δισ. ευρώ από τα αστικά ακίνητα, 800 εκατ. ευρώ από τα εκτός σχεδίου ακίνητα (αγροτεμάχια) και 600 εκατ. ευρώ από τα ακίνητα των νομικών προσώπων.
 
 
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου