Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σπάτα - «GReen procurement And Smart city suPport in the energy sector (GRASP) με επιτυχία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης συνάντησης των φορέων από τις χώρες της Νοτίου Ευρώπης που μετέχουν στο έργο με τίτλο «GReen procurement And Smart city suPport
in the energy sector (GRASP) που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα: “Europe in the Mediterranean 2007-2013” (MED).


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε 22, 23 και 24 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Πανεπιστήμιο Πάτρας που είναι ο συντονιστής του έργου με επικεφαλή τον καθηγητή κ. Στεφανίδη, από τη Γραμματεία του προγράμματος MED η κα Σκαρβέλη και 12 αντιπροσωπείες των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Μάλτα, Αλβανία, και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξε ο Δήμαρχος Σπάτων- Αρτέμιδος, Χρήστος Αντ. Μάρκου, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της συμμετοχής του Δήμου στο έργο και την ανάγκη επίλυσης κοινών προβλημάτων μεταξύ των χωρών της Μεσογείου που αφορούν στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του. Ο κεντρικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός μοντέλου για βέλτιστες πράσινες, ενεργειακές ηλεκτρονικές προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών, έτσι ώστε να είναι σε θέση οι δημόσιοι φορείς να αξιολογούν και να επιδιώκουν την εφαρμογή μεθόδων και δραστηριοτήτων με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιείται το όφελος και το κέρδος χωρίς όμως να υποβαθμίζεται η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος.

Στις εργασίες παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Μάρκου, Αθανάσιος Μαργέτης, Πέτρος Πουλάκης, Γεώργος Γκινοσάτης, Χρήστος Σερέτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αφροδίτη Μαργέτη, Αλκιβιάδης Σωτηρόπουλος, Μαρία Ζήση, Γεώργιος Κασίμης και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου.

Στη συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση των φορέων και οργανισμών εταίρων του έργου ενώ προσδιορίστηκαν με ακρίβεια οι δράσεις του έργου και τα αναμενόμενα αποτελέσματά τους. Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα καθώς θα επωφεληθεί αφενός από τις εργασίες και τα παραγόμενα αποτελέσματα του έργου και αφετέρου από την επικοινωνία του με φορείς και οργανισμούς από χώρες τις Ευρώπης, με τις οποίες μπορεί να αναπτύξει συνεργασίες σε πολλούς τομείς με κοινό ενδιαφέρον, πολιτιστικούς, οικονομικούς κλπ.

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπρει να μην θυμαστε,,,το τι ειπωθηκε εδω ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΠΑΤΑΡΤΕΜΙΣΙΑ...
    Τελος παντων ,ντορος να γινεται ..ΕΡΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΠΟΙΟ ,ΠΟΤΕ?ΠΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου