Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Facebook: Θα κόβουμε τις αναρτήσεις που προωθούν τη βία

Έπειτα από τη δημόσια κατακραυγή, αναφορικά με το περιεχόμενο πολλών αναρτήσεών του που προωθούν τη βία κατά των γυναικών, το Facebook δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τον τρόπο με τον
οποίο αντιμετωπίζει τις αναρτήσεις που είναι «αμφιλεγόμενες, επιβλαβείς και διακατέχονται από μίσος».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τις πολιτικές της, όσον αφορά στο περιεχόμενο των διαφημίσεων αλλά και των αναρτήσεων που «ανεβαίνουν» στην ιστοσελίδα της καθώς και ότι θα εκπαιδεύσει το προσωπικό της ώστε να είναι «πιο προσεχτικό».

«Πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο και θα το κάνουμε», ανακοίνωσε το Facebook, προσθέτοντας ότι θα αρχίσει άμεσα να εφαρμόζει τις αλλαγές που προωθεί.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες δεκάδων ακτιβιστικών οργανώσεων αλλά και απλών πολιτών, ότι το περιεχόμενο πολλών αναρτήσεων προωθεί τη βία κατά των γυναικών αλλά και του μίσους γενικότερα.

Για παράδειγμα, η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του Facebook και στην οποία απεικονίζεται η γνωστή τραγουδίστρια Rihanna με ματωμένο και χτυπημένο πρόσωπο και με το σχόλιο: «Το καλύτερο “χτύπημα” του Chris Brown».

Ακόμη, στις αρχές του Μαΐου, το Facebook αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή του να μην αφαιρέσει ένα βίντεο που έδειχνε έναν αποκεφαλισμένο άνθρωπο, επειδή «δεν παραβίαζε την πολιτική του κοινωνικού δικτύου».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι πριν από λίγες εβδομάδες οργανώθηκε μια μεγάλη εκστρατεία από διάφορες ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών, όπως η Everyday Sexism Project, η οποία χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναδείξει φαινόμενα σεξισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου