Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

AMEΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ;

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σε γνώση της εάν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν...επιχειρήσεις σε τρίτες χώρες από γερμανικού εδάφους.
Η απάντηση αυτή ήρθε σε συνέχεια δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις γερμανικές βάσεις για τις επιθέσεις τους εναντίον ισλαμιστών εξτρεμιστών στην Αφρική.

Η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία και τα δημοσιεύματα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, που ελπίζουν ότι θα κερδίσουν μερικές μονάδες εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ο Τόμας Όπερμαν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, υπενθύμισε ότι η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει τις στοχευμένες επιθέσεις σε περιοχές που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

"Η γερμανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει αν σχεδιάζονται ή εκτελούνται τέτοιες επιχειρήσεις από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις" είπε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, μία από τις πολλές που ανέδειξαν το θέμα, ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον ισλαμιστών ανταρτών στη Σομαλία και σε άλλες αφρικανικές χώρες από δύο βάσεις του στη Γερμανία, μία στη Στουτγκάρδη και μία στο Ραμστάιν.

Ο Όπερμαν είπε ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση σε μια επιτροπή του κοινοβουλίου, ενώ το ειρηνιστικό Αριστερό Κόμμα ζήτησε να κλείσουν όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο γερμανικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου