Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Όταν δεν μάχεσαι...

του Νίκου Μόσχοβου
Όταν δεν μάχεσαι, ένας άνθρωπος πεθαίνει δίπλα σου. Όταν τη φωνή σου δεν υψώνεις, οι επιτήδειοι θα σε ποδοπατούν. Δεν ζούμε μόνοι. Δεν είμαστε μόνοι. Ότι κάνουμε κι ότι
πράττουμε, έχει επιπτώσεις στον διπλανό μας.

Τα λόγια, τα πολλά, τα ωραία μην θαυμάζεις. Τους ανθρώπους, που φωνάζουν, κλαίνε, χαμογελούν, δακρύζουν και πράττουν να έχεις κοντά σου.

Όταν δεν μάχεσαι, σαν θεριό, όλα θα στα πάρουν. Όλα. Όταν τον ήχο του ανέμου, δεν ακούς, στον άνεμο σαν κλαδί θα λυγίζεις. Το όνειρο να κρατάς βαθιά μέσα σου. Να τολμάς να κάνεις αυτά που θεωρούνται απίθανα.

Πάλεψε ενάντια στις πιθανότητες και φέρτε τις, κοντά σου. Όταν δεν μάχεσαι, ένα παιδί κλαίει, μια μάνα κραυγάζει κι ένας άνθρωπος στη ζωή του βάζει τέρμα.

Είναι καιρός να πας ενάντια στους αέρηδες και να πετάξεις. Σαν σε όνειρο, τη ζωή να κρατήσεις. Κανείς δεν θα μας σώσει . Μόνοι μας θα σωθούμε. Πάλεψε. Αγωνίσου και σαν το άνεμο ταξίδεψε.

Μακριά στο πέλαγο αγνάντεψε. Η γραμμή «μαζινό» είναι εδώ. Δεν βρίσκεται παραπέρα. Τη φωνή της δύναμης άκουσε. Υπάρχει μέσα σου. Όταν δεν μάχεσαι, ένας άνθρωπος πεθαίνει δίπλα σου.

Μπορείς όλα να τα αλλάξεις. Πίστη χρειάζεται και τον δρόμο μόνο να βαδίσεις. Δεν θα είναι εύκολο. Οι μικροί κοριούληδες δίπλα σου θα είναι. Δεν πειράζει. Τον ήχο της μουσικής ξανάκουσε.

Η ζωή είναι μικρή για να τη χαραμίσουμε έτσι δα. Το βιβλίο ξανάνοιξε. Τη γνώση στράγγισε. Θα τη χρειαστείς.

Τα λόγια, τα πολλά, τα ωραία μην θαυμάζεις. Τους ανθρώπους, που φωνάζουν, κλαίνε, χαμογελούν, δακρύζουν και πράττουν να έχεις πάντοτε κοντά σου.

Απόδιωξε αυτούς που προσφέρουν το φως. Δεν είναι αληθινοί. Το φως δεν προσφέρεται. Λάμπει από μόνο του.

Πάλεψε ενάντια στις πιθανότητες και γύρισε το κάρο της ζωής. Ρίσκαρε πολύ, σαν να έχεις χάσει τα πάντα. Γιατί δεν έχεις να χάσεις, αλλά να κερδίσεις μια καινούρια ζωή.

Το τραγούδι που έχεις κρατήσει μέσα σου , άκουσε κι άνοιξε τα φτερά σου. Ταξίδεψε. Εκεί, όπου δεν τολμά κανείς. Εκεί, όπου το όνειρο αληθινό θα βγει

Πάλεψε…

Όταν δεν μάχεσαι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου