Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ενα MINI αξίας 150.000 ευρώ

Αυτό είναι το έβδομο και νεότερο μέλος της γκάμας της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που ανήκει στον όμιλο BMW. Εκείνος θεωρείται ένας από τους τολμηρότερους δημιουργούς στον χώρο
της μόδας. Αφορμή για τη δημιουργική τους συνάντηση στάθηκε η σημαντικότερη φιλανθρωπική διοργάνωση για την πρόληψη και την καταπολέμηση του AIDS στην Ευρώπη, με τίτλο «Life Ball», που πραγματοποιήθηκε και εφέτος στη Βιέννη.

Πιστή στην τακτική που υιοθέτησε το 2001 να παραδίδει στα χέρια διάσημων σχεδιαστών όπως οι Dean και Dan Caten των DSQUARED2, ο Renzo Rosso της Diesel, η Donatella Versace, η Angela Missoni και ο Gianfranco Ferre, η MINI επέλεξε να δώσει εφέτος προς δημοπράτηση το μυώδες τρίθυρο coupe της που ο Roberto Cavalli χρησιμοποίησε ως καμβά για να εκφράσει στο αμάξωμά του το αστείρευτο και για πολλούς συβαριτικό ταλέντο του. Η μεταμόρφωση του Paceman αποδείχθηκε όχι μόνο εμπνευσμένη από πλευράς αισθητικής αλλά και ιδιαίτερα κερδοφόρα για τα ταμεία της εκδήλωσης καθώς ο νέος ιδιοκτήτης αυτού του one-off μοντέλου αύξησε την τελική του προσφορά στα 150.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ για την ιστορία του θεσμού.

Ο Roberto Cavalli και η σύζυγός του Eva οδήγησαν το προκλητικό MINI στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του δημαρχείου της αυστριακής πρωτεύουσας επιδεικνύοντας με ζήλο τις επιλογές τους.

Η μοναδικότητα του «αποκλειστικού» MINI εξασφαλίζεται από την ιριδίζουσα βαφή η οποία ανάλογα με το φως παραλλάζει μεταξύ καφέ και μαύρου, τις «χρυσές» ζάντες και το περίβλημα της γυάλινης οροφής με τον επίσης χρυσό θυρεό του ιταλού σχεδιαστή.

Το brand name του ιταλικού οίκου στις πόρτες συνδυάζεται με τις ντεγκραντέ γυάλινες επιφάνειες ενώ στο εσωτερικό του η υπερβολή, για το μέγεθος του αυτοκινήτου, είναι διάχυτη. Το κορυφαίας ποιότητας δέρμα με τις έντονες ραφές στα καθίσματα, το τυπωμένο σύμβολο στα προσκέφαλα των τεσσάρων καθισμάτων, το μπρελόκ-κόσμημα για το κλειδί που ενεργοποιεί τον κινητήρα του αυτόματου Paceman Cooper S και οι επενδύσεις στο τιμόνι και τα όργανα είναι κάποιες από τις λεπτομέρειες που τοποθετούν το συγκεκριμένο MINI στο πάνθεον των συλλεκτικών μοντέλων.

Το όνομα του νέου ιδιοκτήτη του παραμένει άγνωστο ωστόσο αυτό φαίνεται να έχει ελάχιστη αξία μπροστά στον σκοπό που επιτελεί η πώληση του αυτοκινήτου ενώπιον διάσημων καλεσμένων όπως ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Bill Clinton, η Hilary Swank, ο Sir Elton John, η Naomi Campbell και η Heidi Klum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου