Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

«Μαύροι Πάνθηρες»: Να μην πειράζει τους μαύρους η Χρυσή Αυγή

Μια ομάδα αυτοάμυνας, που ακούει στο όνομα «Μαύροι Πάνθηρες», έχει αναλάβει να προστατεύει τους μετανάστες που δέχονται επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιοχές στο κέντρο
της Αθήνας.

Η ομάδα αυτή, που έγινε θέμα και στο βρετανικό Channel 4, αποτελείται από αλλοδαπούς που ζουν στην πρωτεύουσα.

Η οργάνωσή τους έχει καθαρά αμυντικό στόχο, προκειμένου να προστατεύσει τους μετανάστες που πέφτουν θύματα νεοναζιστικών οργανώσεων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούν νυχτερινές περιπολίες στις γειτονιές του κεντρου, ενώ μέσω κινητών και social media ενημερώνονται και αντιδρούν σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του EnetEnglish, ο Michael Chege, μέλος των «Μαύρων Πανθήρων» μίλησε στο βρετανικό Channel 4: «Είμαι μέλος των "Μαύρων Πανθήρων" και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Οπότε, δίνω στη Χρυσή Αυγή μία σαφή προειδοποίηση: μην ενοχλείτε τους μαύρους, με κανένα τρόπο. Το εννοώ».

«Δεν φοβάμαι αυτή τη νεοναζιστική, ηλίθια ομάδα» προσθέτει αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή. «Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο συνεθλίβησαν. Στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης... Θέλουν να κάνουν ό,τι έκανε και ο Χίτλερ. Ας το δοκιμάσουν. Θα έχουν την ίδια μοίρα και ακόμα χειρότερη» προσθέτει.

Οπως ανέφερε στη συνέντευξή του ο 28χρονος Chege, είναι γεννημένος στην Κένυα και μετακόμισε στην Ελλάδα σε ηλικία οκτώ μηνών, ωστόσο έχει ακόμα προβλήματα και πρέπει να κουβαλάει συνεχώς μαζί του μια τσάντα γεμάτη έγγραφα, προκειμένου να μπορεί να αποδείξει πως βρίσκεται νόμιμα στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου