Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Βιολογικός Καθαρισμός στο "Πλατύ Χωράφι" - Εξελίξεις

Βιολογικός Καθαρισμός (ΚΕΛ) # 1
Μάθαμε, ότι κατά τη προεκλογική περίοδο, ο νυν υπουργός ΥΠΕΚΑ, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και υποψήφιος βουλευτής με το Πασόκ στην Αττική, προς άγραν ψήφων και πολιτικής υποστήριξης, επισκεπτότανε τους δημοτικούς άρχοντες της περιοχής, υποσχόμενος ότι αν εκλεγεί, θα
καταβάλλει προσπάθειες να μην κατασκευαστεί – σε κάποιους έλεγε ότι θα κατασκευαστεί- ΚΕΛ στο «Πλατύ Χωράφι» και τα λύματα δήμων της Ανατολικής Αττικής να οδηγηθούν, στην καλύτερη περίπτωση στην Ψυτάλλεια, ή στη χειρότερη στο ΚΕΛ που θα κατασκευαστεί στην Παιανία, ή του Μαρκόπουλου αφού πρώτα αναβαθμιστεί.
Και τώρα τι κάνουμε χωρίς Παπακωνσταντίνου –για να θυμηθούμε λίγο τον Καβάφη-, αφού ο λαός με την ψήφο του τον κατέταξε τρίτο και σε μη εκλόγιμη θέση;
Άραγε θα περιμένουμε τις νέες εκλογές για να δούμε αν εκλεγεί ο κ. Παπακωνσταντίνου και εκπληρώσει τις υποσχέσεις του, ή, οι αρμόδιοι φορείς και δη ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος θα επισπεύσει τις διαδικασίες κατασκευής του ΚΕΛ, ώστε κάποια στιγμή οι δημότες αποκτήσουν ανθρώπινη και πολιτισμένη διαβίωση;

Βιολογικός Καθαρισμός (ΚΕΛ) # 2
Ο Ο.Π.Α.Σ (Όμιλος Προβληματισμού Αρτέμιδος Σπάτων) πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Χρήστος Ποθουλάκης, έκανε Προσφυγή-Καταγγελία στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με κοινοποίηση στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατά της υπ’ αριθμό 227 απόφασης του ΔΣ Σπάτων-Αρτέμιδος, η οποία ενέκρινε, με μεγάλη πλειοψηφία, την κατασκευή του ΚΕΛ στο «Πλατύ Χωράφι».
Όπως αναφέρει, ο κ. Ποθουλάκης, τα σημεία που τον οδήγησαν στην Προσφυγή-Καταγγελία του είναι τρία.
α) Κατά της ασυμβίβαστης συμμετοχής μελών του ΔΣ στη συνεδρίαση και στην ψηφοφορία. Εδώ από τον κ. Ποθουλάκη «στοχοποιείται» ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Στάμου, ο οποίος συμμετείχε στην ψηφοφορία ψήφισε υπέρ της κατασκευής του ΚΕΛ, αν και είναι ιδιοκτήτης μικρής αγροτικής έκτασης στην περιοχή «Πλατύ Χωράφι».
β) Κατά της εσπευσμένης παράνομης χωροθέτησης του έργου και,
γ) κατά της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία M2RENEWABLES της σύνταξης πέντε προμελετών με το πρόσχημα-τέχνασμα της συμφωνηθείσας «δωρεάν παροχής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου-Σπάτων Αρτέμιδος».
Με το άκουσμα της καταγγελίας και χωρίς να έχει γίνει γνωστή η απόφαση της Υπηρεσίας, διάφοροι «καλοθελητές», πολέμιοι του έργου, έσπευσαν με ανακοινώσεις και δηλώσεις να χαιρετίσουν τη δια βίου συγκατοίκηση μας με τους… βόθρους.
Οι πληροφορίες της στήλης, λένε, ότι η προσφυγή-καταγγελία του κ. Ποθουλάκη θα απορριφθεί και το μόνο που κατάφερε με την ενέργειά του, είναι μια μικρή καθυστέρηση στην πρόοδο του έργου και να απογοητεύσει τους λίγους πολέμιους του ΚΕΛ, που ήταν έτοιμοι να ζητωκραυγάσουν: «τα λύματα παραμένουν, στους βόθρους και στους δρόμους».

Βιολογικός Καθαρισμός (ΚΕΛ) # 3

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την απόφαση κατασκευής του Κ.Ε.Λ., ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χ. Τσαντήλας εν τη ρύμη του λόγου του, επετέθη φραστικά στους κατοίκους του Πρασίνου Λόφου λέγοντας: «λόγω της κατωφέρειας του εδάφους και βόθρο 1 1/2 μέτρο βάθους να έχουν, ποτέ δεν ανεβαίνει βοθρατζίδικο και οι κάτοικοι του είναι πρωτοστάτες στους αγώνες με κάποιες ενώσεις κατά του ΚΕΛ».
Κατόπιν παραπόνων κατοίκων της περιοχής, ο κ. Τσαντήλας, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ διευκρίνισε ότι «δεν εννοούσε ειδικά τους κατοίκους του Πράσινου Λόφου, αλλά όλους όσους έχουν κτίσει σε πλαγιές λόφων».
Ωστόσο, κατά την άποψη της στήλης αυτό που είπε ο κ. Τσαντήλας στην αίθουσα του ΔΣ είναι μια μεγάλη αλήθεια.
Αν χαρτογραφήσουμε τους εχθρούς του ΚΕΛ, θα δούμε ότι μεγάλος αριθμός τους είναι προνομιούχοι και κατοικούν σε υψόμετρο. Και φυσικά, αφού ποτέ δεν γεμίζουν οι βόθροι τους με συνέπεια να μην χρησιμοποιούν βοθρατζίδικο και ούτε συνειδησιακά τους κόφτει που πηγαίνουν τα λύματα τους, για πιο λόγο να θέλουν το ΚΕΛ;
Για έξοδα;
ΑΡΤΕΜΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου