Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος - …για να μπει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση…






Τετάρτη 16 – 05 – 2012




 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
…για να μπει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση…
“Δευτέρα 14 Μαΐου 2012-05-16
ΔήμοςΣπάτων – Αρτέμιδος – Τρία σε ένα ……σκάνδαλο
Ήταν ο τίτλος του κακόβουλου και κατασυκοφαντικού δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ανατολική Ακτή Αττικής»
που υπέγραφε το ψευδώνυμο «Σίσυφος».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να επισημάνουμε :
  1. Όσες και να είναι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. μέσα στον μήνα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σύμφωνα με το άρθρο 140 του Κ.Δ.Κ. αμείβονται μέχρι τρεις (3) το πολύ συνεδριάσεις, με αποζημίωση ίση με το ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) του ποσού της αντιμισθίας του Δημάρχου (δηλαδή 65,44€ ανά συνεδρίαση).
  2. Οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. οι οποίοι λαμβάνουν αντιμισθία δεν λαμβάνουν αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων από 1-1-2012 σύμφωνα με την παρ. 3γ του άρθρου 3 του Ν. 4051/2012 (ΦΕΚ 40 τεύχος Α΄).
  3. Οι απολογισμοί – ισολογισμοί των Δήμων, σύμφωνα με το άρθρο 163 του Κ.Δ.Κ. γίνονται αποκλειστικά και μόνο σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ., χωρίς κανένα άλλο θέμα στην Η.Δ.
  4. Για τις τρεις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της 17ης Μαΐου 2012, η μία συνεδρία είναι τακτική και οι άλλες δύο αφορούν τους ισολογισμούς – απολογισμούς των 2 πρώην Δήμων Σπάτων και Αρτέμιδος για το έτος 2010.
  5. Έχουν υπάρξει μήνες στη θητεία της σημερινής Δημοτικής αρχής όπου έχει συγκληθεί πάνω από 4 φορές το Δ.Σ.
  6. Άπειρες είναι οι περιπτώσεις κάλυψης λειτουργικών δαπανών του Δήμου απ’ τις τσέπες των αιρετών (τροφεία Π.Σ., αναλώσιμα, παράβολα, υλικά καθαρισμού κ.λ.π.).
  7. Για την υπερχρέωση του Δήμου, να αναζητηθούν αλλού οι ευθύνες.
  8. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει σαν μοναδικό της μέλημα τον περιορισμό των δαπανών και το νοικοκύρεμα των οικονομικών με ορατά πλέον αποτελέσματα.
  9. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας απέναντι στην λάσπη, στο ψεύδος, στην παραπληροφόρηση και στην συκοφαντία, σας ευχαριστούμε για την δημοσίευση.

3 σχόλια:

  1. Το δελτίο τύπου δεν είναι απάντηση σαν ανυπόγραφο ,αντί να απαντάει στην ουσία του θέματος που δεν είναι η αμοιβή των συμβούλων που έτσι κι αλλιώς είναι ποσόν που θα καταβληθεί για την 1 συνεδρίαση του Συμβουλίου που γίνεται.
    Ενώ ο νομοθέτης ζητάει ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΆΔΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.
    Ας λείπουν οι χαρακτηρισμοί από παντού και ας τηρηθούν οι σωστές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται η νομοθεσία –νομολογία, αλλά δεν απαντάτε το ερώτημα, εάν τελικά οι αποζημιώσεις είναι τρεις ή μία! Καλό θα ήταν η Δημοτική αρχή να λύσει αυτή την απορία που όπως έχω και εγώ έχουν και πολλοί συμπολίτες μου! Εάν οι αποζημιώσεις είναι τελικά τρεις, θα ήθελα να προτείνω όπως οι επιπλέον δύο να επιστραφούν από όλους τους συμβούλους, στο ταμείο του Δήμου! Επίσης θα ήθελα να πληροφορήσω επειδή με ρώτησαν διάφοροι συμπολίτες μου ότι οι Τοπικοί δεν παίρνουμε κανενός είδους αποζημίωση για τις συνεδριάσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ζήτημα είναι ότι ο νομοθέτης έχει προβλέψει όι για τον προϋπολογισμό , ισολογισμό πρέπει να γίνετε ως μοναδικό θέμα δημοτικού Συμβουλίου διότι πρέπει να υπάρχει ο εύλογος χρόνος για να αναλυθεί από την διοίκηση του δήμου και τις υπηρεσίες του το ακριβές σημείο που βρίσκονται τα οικονομικά του και στους δημοτικούς Συμβούλους να έχουν χρόνο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις ... Ο δικός μας Δήμος κάνει δική του ερμηνεία του νόμου και προβλέπει χρόνο 30' για την ολοκλήρωση του μοναδικού αυτού θέματος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου