Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αντιδράσεις για την Ψυτάλλεια


Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για σύνδεση των δήμων της Ανατολικής Αττικής με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αττικής-Πειραιά.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ, που εκπροσωπεί 18 δήμους, υποστηρίζει ότι η λύση της κατασκευής ΚΕΛ στην Π. Φώκαια είναι περιβαλλοντικά ορθότερη.

Λόγω της δυνατότητας μελλοντικής επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων και τις μικρότερες λειτουργικές ενεργειακές απαιτήσεις.

«Η πυξίδα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης σημαδεύει τον Πειραιά» αναφέρει ο ΠΕΣΥΔΑΠ.

Η χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού, όπου τα λύματα του Δήμου θα καταλήξουν οριστικά και αμετάκλητα στην Ψυτάλλεια, βάζουν φρένο στην προσπάθεια για αναβάθμιση της περιοχής του Πειραιά, υποστηρίζει ο ΠΕΣΥΔΑΠ.

«Όσοι πιστεύουν ότι η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αποτελεί τη «χαβούζα» της Αττικής προς όφελος προνομιούχων περιοχών που αρνούνται να αναλάβουν τα βάρη και τις ευθύνες τους, θα μας βρουν απέναντί τους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Ερωτήματα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, υπάρχουν και για τη δυναμική του ΚΕΛ Ψυτάλλειας, καθώς, όπως υποστηρίζει, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, τα ρυπαντικά φορτία εισόδου κυμαίνονται ήδη μεταξύ 89% και 103% των ορίων σχεδιασμού και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και η διάθεση της αποξηραμένης λάσπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου