Κυριακή 20 Μαΐου 2012

"Τελειώνει" η συμμορία με τις βαριοπούλες

Άγριοανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο αρχηγών της συμμορίας με τις βαριοπούλες έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζουν»
ολόκληρες περιοχές, ενώ αξιοποιούν στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για να φτάσουν όσο το δυνατόν συντομότερα στα ίχνη των επικίνδυνων κακοποιών.

Μπορεί πριν από λίγες ημέρες οι αστυνομικοί να πραγματοποίησαν μια μεγάλη επιτυχία καθώς κατάφεραν να βάλουν τέλος σε έναν εφιάλτη που πλανιόταν για περίπου δύο χρόνια σε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο οι έρευνές τους συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Οι αστυνομικοί μέχρι στιγμής έχουν περάσει χειροπέδες σε τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και σε έναν βοσκό που είχε επενδύσει το μερίδιό του σε κρατικά ομόλογα Ισπανίας και περίμενε τη στιγμή που θα τα πωλούσε σε διπλάσια τιμή, μεγαλώνοντας το κοπάδι του.

Καταζητούνται όμως άλλα επτά μέλη της οργάνωσης, η οποία είχε πραγματοποιήσει έντεκα ληστείες και μία απόπειρα σε χρηματαποστολές, επτά ληστείες και δύο απόπειρες σε τράπεζες, δύο απόπειρες ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ., μία διάρρηξη σε ΑΤΜ και δεκαέξι κλοπές οχημάτων στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Πάτρα, η Λευκάδα, η Πρέβεζα, το Αγρίνιο, η Λάρισα και η Καλαμάτα, ενώ η συνολική λεία τους άγγιξε τα δύο εκατ. ευρώ!

Μάλιστα, η σπείρα είχε νοικιάσει διαμερίσματα σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, η Πάτρα και η Καλαμάτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια και καταφύγια.

2+1 ΑΔΕΛΦΙΑ
Ανάμεσα σε αυτούς που καταζητούνται είναι και δύο φερόμενοι ως αρχηγοί της αδίστακτης συμμορίας που με τα καλάσνικοφ ακινητοποιούσαν χρηματαποστολές και μπούκαραν σε τράπεζες σπάζοντας τις τζαμαρίες των υποκαταστημάτων με βαριοπούλες. Πρόκειται για δύο αδέλφια τα οοποία κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει τις Αρχές, ιδιαίτερα ο μεγάλος αδελφός για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση «νονών» της νύχτας. Μάλιστα, ο τρίτος από τα αδέλφια είχε συλληφθεί πριν από έναν μήνα στην περιοχή του Μαραθώνα, καθώς είχε στην κατοχή του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, το οποίο προόριζε για παράνομες πράξεις, όπως ληστείες και απαγωγές.

Οι δύο καταζητούμενοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να πρωτοστάτησαν στην άγρια συμπλοκή με αστυνομικούς στο κέντρο της Καλαμάτας έπειτα από ληστεία που είχαν κάνει σε τραπεζικό υποκατάστημα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν τις έρευνες μετά τη συμπλοκή της Καλαμάτας και αφού είχαν πέσει στα χέρια τους τρεις από τους κακοποιούς πιστεύουν πως οι δύο από τους τρεις ληστές που κατάφεραν να διαφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό στη Μεσσηνία δεν είναι άλλοι από τα δύο αδέλφια, τα οποία πλέον καταζητούνται.

Ήδη, οι άνδρες της Ασφάλειας που χειρίστηκαν αυτήν τη σοβαρή υπόθεση έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν πάνω από είκοσι ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων σε ΑΤΜ και άλλες τόσες περιπτώσεις ληστειών σε χρηματαποστολές τραπεζών.

Ωστόσο, αυτό που έδωσε ικανοποίηση στους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής είναι το γεγονός πως κατάφεραν να «ξεδοντιάσουν» μιαν επικίνδυνη συμμορία, η οποία αργά ή γρήγορα θα σκότωνε συνάδελφό τους που θα είχε την ατυχία να πέσει επάνω τους.

Άλλωστε, σε τρεις περιπτώσεις που ήρθαν αντιμέτωποι με την ΕΛ.ΑΣ. σε Καλαμάτα, Γλυφάδα και Ηλιούπολη δεν δίστασαν να ρίξουν καταιγισμό πυρών με τα υποπολυβόλα καλάσνικοφ που είχαν στην κατοχή τους εναντίον των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στα σημεία των ληστειών. Η σπείρα είχε δομημένη οργάνωση με διακριτούς ρόλους των μελών της, με ηγετικά στελέχη, επιτηρητές, τσιλιαδόρους, συντονιστές της μεταξύ τους επικοινωνίας, εκτελεστικά μέλη κ.ά.

Προκειμένου να εξασφαλίζουν τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από και προς τους τόπους των ληστειών και των κλοπών, έκλεβαν διάφορα οχήματα στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες. Επίσης, στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης τους ενοικίαζαν διαμερίσματα και άλλους χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου έκρυβαν τον εξοπλισμό τους (οπλισμό, βαριοπούλες, φιάλες οξυγόνου, κράνη, είδη ρουχισμού, κλεμμένα οχήματα κ.λπ.).

Η σχέση τους με απότακτο αστυνομικό που δολοφονήθηκε στον Πειραιά
Φαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος των ερευνών ξεκινά τώρα, καθώς προκύπτουν στοιχεία για την εμπλοκή ασύλληπτων μελών της συγκεκριμένης συμμορίας σε ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα του ελληνικού υποκόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Αστυνομία, δύο από τα πρωτοπαλίκαρα της συμμορίας είχαν σχέση και μάλιστα στενή με έναν απότακτο αστυνομικό, ο οποίος όμως είχε περάσει στην «άλλη όχθη του ποταμού» και τελικά το πλήρωσε με τη ζωή του. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος τον Ιούλιο του 2011 έπεφτε νεκρός σε κεντρικό δρόμο του Πειραιά, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άδειασαν επάνω του μία γεμιστήρα από πιστόλι των εννέα χιλιοστών.

Εκείνη την εποχή, ο απότακτος αστυνομικός, του οποίου το όνομα, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, είχε εμπλακεί από σε συμμορίες του υποκόσμου αλλά και σε μεγάλες ληστρικές επιδρομές, είχε πάρει άδεια από τις φυλακές και ο θάνατός του επέφερε μεγάλο κενό στους σκοτεινούς διαδρόμους της παρανομίας. Μάλιστα, ο αστυνομικός φαίνεται ότι κατείχε αρχηγικό ρόλο στη σπείρα.

Έκτοτε, φαίνεται πως οι συσχετισμοί άλλαξαν και τα ηνία της άγριας συμμορίας ανέλαβαν οι δύο συμπατριώτες τού απότακτου αστυνομικού. Και όπως είναι φανερό, ανέλαβαν τα ηνία μιας έτοιμης συμμορίας, η οποία από το 2010 είχε σκορπίσει τον τρόμο και είχε καταφέρει να βάλει στο ταμείο της το ποσό των 2.000.000 ευρώ προερχόμενο από ληστρικές επιδρομές.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ
"Τελειώνει" η συμμορία με τις βαριοπούλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου