Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γιατί η Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα; - Κόσμος

 Είναι ίσως η πιο πολυταξιδεμένη μονάρχης στον κόσμο και μέχρι στιγμής, η 86χρονη Ελισάβετ της
Αγγλίας έχει κάνει επίσημες επισκέψεις σε 116 χώρες. Όχι, όμως και στην Ελλάδα και το BBC αναρωτιέται γιατί…;

Βέβαια, πιο κάτω διευκρινίζεται ότι αναφέρονται στη διάρκεια των ετών που είναι στη θέση αυτή, μια και το 1950, όταν ακόμα δεν είχε τον σημερινό της τίτλο, επισκέφθηκε τη χώρα προσκεκλημένη από τον βασιλιά Παύλο, εξάδελφο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο Βρετανός ιστορικός, εξειδικευμένος σε θέματα μοναρχίας, Hugo Vickers εξήγησε πως, αν και ο σύζυγος της βασίλισσας, Πρίγκιπας Φίλιππος, «είναι Έλληνας πρίγκιπας, δεν του αρέσει η Ελλάδα, επειδή δίκασαν τον πατέρα του (πρίγκιπα Ανδρέα) και θα μπορούσε να είχε εκτελεστεί» και θεωρεί την παράλειψη ενδιαφέρουσα.

Η βασίλισσα έχει ταξιδέψει από το Τούβαλου, ένα μικρό νησί του Ειρηνικού μέχρι τη Ρωσία, τη Χιλή, την Γκάνα, την Αυστραλία και σε πολλά ακόμα σημεία της υφηλίου.

Βέβαια, εντός των…παραλείψεών της είναι και το Ισραήλ με την Αίγυπτο. Το πρώτο δεν επελέγη ποτέ για λόγους ασφαλείας ενώ η δεύτερη αποτελεί τυχαία παράληψη. Όσο για την Αργεντινή, οι λόγοι ευνόητοι και δεν έχουν να κάνουν με τίποτε άλλο από τον πόλεμο των Φώκλαντ.

Αν και μένουν ακόμα κάποιες χώρες του χάρτη που δεν τις έχει επισκεφθεί, δεν αναμένεται να κάνει εύκολα πολλά ακόμα ταξίδια διότι η ηλικία της αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα.

Ο Vickers είπε, επίσης, πως η Ελισάβετ πάει παντού επισκέψεις και όχι διακοπές, τις οποίες και χαίρεται στο κάστρο του Μπαλμόραλ. Τέλος, λόγω της μεγάλης αγάπης που θρέφει στα άλογα, έχει κάνει «περάσματα» από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για να παραστεί σε αγώνες ιππασίας.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Γιατί η Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα; - Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου