Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής Στα τρία χωρισμένη η οικογένεια του Άκη…

Τον διαφορετικό κόσμο των φυλακών (που απέχει ….έτη φωτός από τον τρόπο ζωής που είχαν έως και πριν  λίγα 24ωρα) αρχίζουν να βιώνουν για τα καλά, πλέον, τα πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό, μετά
τις απολογίες που έδωσαν για την υπόθεση – το αποκαλούμενο σκάνδαλο της μίζας - στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή. Μακριά από τα τρία της παιδιά, η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, που είναι προσωρινά κρατούμενη στον Κορυδαλλό από την περασμένη Παρασκευή, βρίσκεται στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών.  Κρατείται σε κελί δίπλα ακριβώς από την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια του πρώην υπουργού, η οποία επίσης είχε προφυλακιστεί.
Η συγκεκριμένη πτέρυγα (Γ) επελέγη για την κόρη του πρώην υπουργού, καθώς εκεί υπήρχε διαθεσιμότητα κελιών για υποδίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Α. Τσοχατζοπούλου που είχε ξεσπάσει σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκισή της αντιμετωπίζει πλέον την κατάσταση πιο ψύχραιμα.

Η είδηση της προφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου συγκλόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον πατέρα της ο οποίος σε φέρεται να ξέσπασε σε λυγμούς όταν πληροφορήθηκε πως η κόρη του οδηγείται στην φυλακή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μόνο ώρες, μετά την προφυλάκιση της Α. Τσοχατζοπούλου, ο πρώην υπουργός με μια σκληρή δημόσια ανακοίνωση του μίλησε για «πολιτική ανθρωποφαγία» εν όψει των εκλογών.

Η κόρη του πρώην υπουργού μπορεί να συναντηθεί με τον πατέρα της, κατόπιν σχετικής απόφασης του εισαγγελικού λειτουργού που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα. Τέτοιου είδους επισκέψεις γίνονται συνήθως Κυριακή και απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να υπάρξει συγγένεια, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι δεδομένο. Πάντως, από την πλευρά της Α. Τσοχατζοπούλου δεν φέρεται να έχει υποβληθεί προς το παρόν, τουλάχιστον, σχετικό αίτημα.

Στο χώρο αναρρωτηρίου η Β. Σταμάτη

Μακριά από την Αρετή Τσοχατζοπούλου και σε εντελώς διαφορετικό χώρο, κρατείται η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, μητέρα και εκείνη ενός ανήλικου αγοριού που έχει αποκτήσει με τον πρώην υπουργό. Κατά πληροφορίες, βρίσκεται στο «αναρρωτήριο» των φυλακών και μαζί της κρατούνται γυναίκες με μωρά ή που διανύουν περίοδο λοχείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής η Β. Σταμάτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Α. Τσοχατζόπουλο ενώ ενδεχομένως να μπορέσει να συναντηθεί με τον σύζυγό της την Κυριακή το πρωί, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από τον εισαγγελικό λειτουργό.

Σε περίπτωση πάντως που υπάρξει αυτή η δυνατότητα η Β. Σταμάτη, θα πρέπει εκείνη να μεταβεί στην ΣΤ΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατείται ο σύζυγος της. Πάντως, φέρεται να είναι σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση και από την ώρα που μπήκε στην φυλακή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Βασίλη Χειρδάρη ξεκίνησε «απεργία πείνας» την οποία είναι αποφασισμένη να φτάσει «μέχρις εσχάτων».

Θεωρεί άδικη την προφυλάκισή της και δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από τον πεντάχρονο γιο της. Μάλιστα, καθ’ όλο το διάστημα του Σαββατοκύριακου δεν είχε κάποιο επισκεπτήριο.
Ο Ακης, ο Σαχπατζίδης και ο Ζήγρας

Στην ΣΤ’  πτέρυγα των φυλακών κρατείται ο Α. Τσοχατζόπουλος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδοκιμάστηκε την πρώτη ημέρα  που πέρασε την πύλη των φυλακών από κρατούμενους της Α΄ πτέρυγας.

Στην ίδια πτέρυγα κρατούνται και ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας – που από το κατηγορητήριο φέρεται ως το δεξί χέρι του πρώην υπουργού στη διαχείριση του δικτύου των offshore εταιρειών – αλλά και ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη Γεώργιος Σαχπατζίδης, ο οποίος εμπλέκεται στην μεταβίβαση στη Μονή Βατοπεδίου ακινήτων επί της Λ. Κηφισίας που κατείχε offshore, ιδιοκτήτης της οποίας θεωρείται ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου