Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Όταν οι άλλοι έστελναν δηλώσεις εθνικής υποταγής και κοινωνικής υποτέλειας, εμείς στέλναμε επιστολές εθνικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής αλληλεγγύης

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το περιεχόμενο και την ουσία της επιστολής που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, παρουσιάζοντας σ΄αυτούς, συνοπτικά, τις θέσεις του «ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» σχετικά με το Μνημόνιο και την Ευρωπαϊκή Πολιτική του
κόμματος. Η επιστολή αυτή ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια προγενέστερης αποστολής, με τους ίδιους αποδέκτες, που είχε αποσταλεί από τον Φλεβάρη του 2012. Πολλοί από τον χώρο των συστημικών μέσων ενημέρωσης, αυτοί που ο λαός μας σοφά αποκαλεί «παπαγαλάκια» των media, αλλά και από τον χώρο της ΔΗΜ.ΑΡ. έκαναν λόγο για στροφή του Αλέξη Τσίπρα ως προς την θέση του για την ακύρωση του Μνημονίου και της καταγγελία της δανειακής σύμβασης.
Όμως η δήθεν στροφή, δυστυχώς γι΄αυτούς που επικαλούνται την ύπαρξη της, μόνο στον χώρο της καλπάζουσας φαντασίας τους και της πολιτικάντικης διάθεσης τους για στρέβλωση δηλώσεων υφίσταται.
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και προκύπτει αβίαστα από μία απλή ανάγνωση του κειμένου της επιστολής αυτής. Ειδικότερα:
α) Στην επιστολή αναφέρεται και μάλιστα ρητά και αδιάστικτα ότι η ψήφος του ελληνικού λαού «απονομιμοποιεί» το Μνημόνιο.- Η φράση αυτή είναι ιδιαίτερα αιχμηρή καθώς επί της ουσίας σημαίνει ότι το Μνημόνιο έχει ήδη ακυρωθεί και το ακύρωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.
β) Η επιστολή αναφέρεται στις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.- Με σαφήνεια δε επισημαίνεται η αδήριτη ανάγκη να αλλάξει η κυρίαρχη οικονομική πολιτική, να αλλάξει «ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής» διότι «το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών».
γ) Πρωταρχικός σκοπός της επιστολής ήταν να επισημανθεί η αναγκαιότητα για ριζική επαναθεμελίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κύριο και άμεσο καθήκον την εγκατάλειψη της πολιτικής λιτότητας που μαστίζει τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Η ακύρωση των μνημονίων και η καταγγελία της δανειακής σύμβασης για τον «ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» παραμένει ουσιώδης πολιτικός στόχος, ως προς τον οποίο έλαβε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό, που τον τίμησε με τον ψήφο του.
Τα στελέχη των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δηλώνουν δημόσια ότι συμφωνούν με το περιεχόμενο της επιστολής, δεν έχουν παρά να την δώσουν στον κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλο ζητώντας τους να την υπογράψουν, αναιρώντας έτσι τις προηγούμενες υπογραφές τους για πιστή εφαρμογή του μνημονίου που οι ίδιοι και τα κόμματά τους υπερψήφισαν.
Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί δείγμα γραφής εθνικής αξιοπρέπειας και έκφραση αλληλεγγύης προς τα λαϊκά στρώματα της Ευρώπης και καταφανέστατα δεν έχει σχέση με τις δηλώσεις εθνικής υποταγής των κομμάτων της καταστροφικής μνημονιακής συγκυβέρνησης.


Υποψήφια βουλευτής περιφέρειας Αττικής
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου