Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012 - "φόβος και τρόμος"

Οι εκλογές ήρθαν και οι υποψήφιοι περιμένουν την ψήφο μας ή τον ψόφο τους.

Αυτοί οι επαγγελματίες, κατ' επάγγελμα, κατά συνείδηση και κατ'
έξιν, αν δεν αρπάξουν την ψήφο μας θα ψοφήσουν.
Επιβίωναν πάντα με την υφαρπαγή της ψήφου μας.
Η Ελλάδα από ιδρύσεώς της ή έχει μια δικτατορία ή μια δημοκρατικά εκλεγμένη δικτατορία -ένα κόμμα με πάνω από 151 βουλευτές που έχει την δύναμη να αποφασίζει, να ψηφίζει και να διατάζει.
Αυτή η καραμέλα της "αυτοδυναμίας" δεν μας οδήγησε στο αδιέξοδο που ζούμε σήμερα;
Μήπως πρέπει να μπουν 1,2 βουλευτές από τα 32 κόμματα στην βουλή;
Μήπως πρέπει να συνεργαστούν και 5 και 10 κόμματα για να συμπληρώσουν το μαγικό νούμερο 151;
Όλος ο Δυτικός, δημοκρατικός κόσμος κυβερνάται από συνδυασμούς πολύπλοκων συμμαχιών κομμάτων. Αυτό είναι το μόνο που δεν έχουμε δοκιμάσει.
Οι πολιτικοί δεν είναι μόνο 300 άτομα, είναι χιλιάδες. Αυτοί, λοιπόν, όσες φορές προσπαθήσαμε να κάνουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, μας έχωσαν ένα υποτακτικό τους, άλλοτε μια απόστρατη μαριονέτα, άλλοτε έναν απόγονο πολιτικού και τελευταία έναν τραπεζικό υπάλληλο -καθαρά υποτακτικό τους.
Μήπως είναι η ευκαιρία, σε αυτές τις εκλογές, να τους φορτώσουμε εμείς κάποιους με τους οποίους θα πρέπει υποχρεωτικά να συνεργαστούν και να πετύχουν;
Να μην τολμούν να βγουν από τη Βουλή χωρίς απαντήσεις και αποφάσεις.
Τότε οι νόμοι θα περνάνε μετά από πολύ δυσκολία.
Τότε οι ομιλίες στην Βουλή θα έχουν επιτέλους νόημα, μια και θα πρέπει να πείσουν τα υπόλοιπα μέλη που συμπληρώνουν τους 151.
Ας ψηφίσουμε, λοιπόν κάποιον που δεν χρησιμοποιεί το πολιτικό του παρελθόν για να μας πείσει. Κάποιον που θα είναι από αυτούς που μπήκαν στα ψηφοδέλτια απλά για να συμπληρωθεί ο αριθμός. Κάποιον που δεν θα έχει εμπειρία στις "κολοτούμπες" και στους πολιτικάντικους ελιγμούς. Έτσι θα έχουμε ψηφίσει το κόμμα που μας εκφράζει, αλλά δεν θα δώσουμε δύναμη στους επιτήδειους και μαέστρους της βουλευτικής καρέκλας. Με αυτόν τον τρόπο θα τους τιμωρήσουμε για όλα αυτά τα χρόνια της τεμπελιάς και αναλγησίας και θα μπορούν άνετα, όσοι τους αξίζει, να ακολουθήσουν τα βήματα που χάραξε ο Άκης, μια και θα τους έχουμε αφαιρέσει τη μαγική ασπίδα της ασυλίας.
Πασχίζουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν λύσεις και είμαστε σε μονόδρομο.
Λοιπόν την Κυριακή μπορούμε να τους αποδείξουμε ότι λύσεις υπάρχουν και μπορούμε να τους τις επιβάλλουμε, μόνο που δυστυχώς για αυτούς, θα απαιτείται πολύς κόπος και δουλειά για να μπορέσουν να επιβιώσουν με τους νέους όρους του παιχνιδιού.
Ας εφαρμόζουμε αυτό που μας λένε τόσα χρόνια, περιπαιχτικά, "ο λαός ψηφίζει και αποφασίζει".
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ η τιμωρία τους.
Την επομένη μέρα δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε για εμάς!

2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ η τιμωρία τους.
    Την επομένη μέρα δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε για εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την τιμή της επίσκεψης!
    Ευτυχία (Idea Studio)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου