Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Καμπότζη: «Ποντικοί ήρωες» που εντοπίζουν... νάρκες!

Καμπότζη: «Ποντικοί ήρωες» που εντοπίζουν... νάρκες!
Οι αρχές της χώρας έχουν «επιστρατεύσει» μεγάλα ποντίκια, τα οποία συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ναρκών που έχουν προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων
Το ζωικό βασίλειο εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στην ανθρώπινη δραστηριότητα και μάλιστα χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, αναλαμβάνοντας αποστολές υψίστης επικινδυνότητας.




Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για... δελφίνια και... καρχαρίες κατασκόπους, για αετούς που γραπώνουν Drones και για ελέφαντες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ασπίδα προστασίας. Τώρα μάθαμε ότι στην Καμπότζη, έχουν επιστρατευτεί... ποντίκια, προκειμένου να εντοπίζονται... νάρκες και να εξουδετερώνονται!



Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκαν οι υπηρεσίες της Καμπότζης, ώστε να εντοπίζουν τις νάρκες που είναι διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια και οι οποίες έχουν προκαλέσει το θάνατο πολλών ανυποψίαστων ανθρώπων.

Εκπαίδευσαν – δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο – μεγάλα ποντίκια της υπαίθρου, τα οποία αναλαμβάνουν να μυρίσουν και ακολούθως να «ειδοποιήσουν» τους ανθρώπους για την παρουσία νάρκης. Μάλιστα, τα αποκαλούν «οι ποντικοί ήρωες» και έχουν εξελιχθεί στην ατραξιόν της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου