Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Δείτε πού ξόδεψε η Κίνα το αστρονομικό ποσό των 185 εκατ. δολαρίων

Δείτε πού ξόδεψε η Κίνα το αστρονομικό ποσό των 185 εκατ. δολαρίων
Ικανοποιώντας την αγάπη του Κινέζου προέδρου για το άθλημα, η Κίνα απέκτησε την μεγαλύτερη Ακαδημία Ποδοσφαίρου στον κόσμο
Στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, τουλάχιστον 70 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς ακραίας φτώχειας με την κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί ότι σε μία εξαετία θα την εξαλείψει. Ωστόσο η ηγεσία του Πεκίνου αποφάσισε να δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια για να ιδρύσει την "Evergrande Foodball School", Ακαδημία Ποδοσφαίρου: το σχολείο που θα διδάξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη νέα γενιά της χώρας.




Ικανοποιώντας την αγάπη του Κινέζου προέδρου για το άθλημα, η Κίνα απέκτησε την μεγαλύτερη Ακαδημία Ποδοσφαίρου στον κόσμο.

«Δεν υπάρχει άλλη τέτοια παγκοσμίως», επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNN παραθέτοντας άφθονο φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό αλλά και τους εξωτερικούς χώρους  της ακαδημίας. Το ιδιαίτερα φιλόδοξο και τσουχτερό εγχείρημα ολοκληρώθηκε τάχιστα,  μέσα σε δέκα μήνες.

«Γιατί θα πρέπει η Κίνα να πληρώνει για να αγοράζει παίκτες αντί να ξοδέψει μια καλή χρήματα και να αναλάβει εξολοκλήρου την αθλητική εκπαίδευση των νέων;» ήταν το σκεπτικό του Κινέζου προέδρου.





Με στόχο να αναδείξει τη χώρα του σε βασικό παίκτη στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ο Σι Ζινπίνγκ ελπίζει πως το «Evergrande Foodball School» θα προσδώσει στη χώρα του λάμψη και δόξα κατακτώντας καλύτερη θέση στην διεθνή κατάταξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κίνα βρίσκεται στην 96η παγκόσμια κατάταξη του ποδοσφαίρου.  



Όπως αναφέρει το CNN, η αδυναμία του Κινέζου προέδρου για την «στρογγυλή θεά» ήταν το κίνητρο για το νέο αυτό εγχείρημα. Ο Σι Ζινπίνγκ , όπως επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο, έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές δημοσίως την αγάπη του για το «όμορφο αυτό άθλημα».



Επίσης, έχει δηλώσει πως θα ήθελε κάποια μέρα η χώρα του να αναλάβει την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου