Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Βατικανό: Ο Πάπας ζει, αλλά του ετοίμασαν ήδη τον… τάφο του

Βατικανό: Ο Πάπας ζει, αλλά του ετοίμασαν ήδη τον… τάφο του
Το μνήμα από μάρμαρο έχει τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση από εκείνο του Πάπα Παύλου ΣΤ’
Μπορεί ο Πάπας Φραγκίσκος και ο πρώην Πάπας Ράτζινγκερ να απολαμβάνουν την κάθε ημέρα παρά τα προβλήματα υγείας τους, όμως, οι αρμόδιοι του Βατικανού έχουν ήδη φροντίσει για το… πέρασμά τους στον άλλο κόσμο.




Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο είναι ήδη έτοιμος ο τάφος που θα «φιλοξενήσει» τον επόμενο από τους δύο άνδρες μετά το θάνατό του.

Η εφημερίδα La Stampa δημοσιεύει και φωτογραφία από το μνήμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο, βρίσκεται στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου και έχει τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση από εκείνο του Πάπα Παύλου ΣΤ’.

Επισημαίνεται, βέβαια, πως δε φέρει καμία επιγραφή, καθώς ουδείς γνωρίζει ποιος θα… αποχωρήσει πρώτος από την επίγεια ζωή ανάμεσα στον 79χρονο Φραγκίσκο και τον 89χρονο Βενέδικτο.

Οι φύλακες του αρμόδιου χώρου κάτω από την Βασιλική επιβεβαιώνουν πως η σαρκοφάγος κατασκευάστηκε «για τον επόμενο Πάπα» που θα πεθάνει.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε πως δεν αποτελεί μυστήριο η τοποθέτηση του νέου τάφου καθώς όπως είπε «είναι απαραίτητο να υπάρχουν θέσεις για τάφους για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου