Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Δια βίου ο αποκλεισμός Έλληνα προπονητή στίβου για ντόπινγκ!

Δια βίου ο αποκλεισμός Έλληνα προπονητή στίβου για ντόπινγκ!
Τον δια βίου αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα του Έλληνα προπονητή στη Μ. Βρετανία, Γιώργου Σκαφίδα, αποφάσισε η υπηρεσία αντί-ντόπινγκ της χώρας, για εννιά παραβάσεις των κανονισμών της
Την αύξηση της ποινής του Γιώργου Σκαφίδα αποφάσισε η υπηρεσία αντί-ντόπινγκ της Μεγάλης Βρετανίας, για εννιά παραβάσεις των κανονισμών της.




Ο Έλληνας προπονητής, που είχε την ευθύνη αρκετών νεαρών αθλητών στην Αγγλία, τιμωρήθηκε μετά τις κατηγορίες της Μπερνίς Γουίλσον, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ποινή πέντε χρόνων που του είχε επιβληθεί αρχικά.

Η Βρετανή σπρίντερ βρέθηκε θετική σε τεστοστερόνη και άλλα παράνομα σκευάσματα το 2011, αλλά και το 2015, ομολογώντας στην UKAD το περιστατικό.

Ο Γιώργος Σκαφίδας τιμωρήθηκε για κατοχή, διαχείριση και διακίνηση παράνομων ουσιών, για κατάθεση ψευδών στοιχείων στην υπηρεσία αντί-ντόπινγκ και για παραπλάνηση της αθλήτριας.

Μάλιστα, η Γενική Διευθύντρια της υπηρεσίας αντί-ντόπινγκ, Νικόλ Σάπστεντ, δήλωσε για την υπόθεση: «Δεν είναι μόνο εξαιρετικά ενοχλητικό, αλλά και λυπηρό. Εδώ έχουμε έναν προπονητή που δημιούργησε και διαχειρίζεται μια ομάδα από νέους και ταλαντούχους αθλητές. Αθλητές σαν την Μπερνίς, που είχαν λαμπρό και πολλά υποσχόμενο μέλλονστο άθλημα. Τέθηκε σε μια θέση ευθύνης. Καταχράστηκε αυτή την ευθύνη, με αποτέλεσμα να καταστρέψει κατηγορηματικά μια καριέρα.

Ο Σκαφίδας είχε προσωπική σχέση με την αθλήτρια και ήταν, εμφανώς, κάτω από την επιρροή του. Παρότι υπήρχε αυτή η σχέση και αντί να την προστατέψει και να την γαλουχήσει στην καριέρα της, αυτός έκανε βήματα που όχι μόνο την κατέστρεψαν, αλλά έθεσαν τη ζωή της σε κίνδυνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου