Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γιατί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι... ζηλεύουν θανάσιμα τους Γάλλους

Economist: Γιατί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι... ζηλεύουν θανάσιμα τους Γάλλους
Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία και Σουηδία οι χώρες που θα ήθελαν να ζήσουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι
«Το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη πλευρά του φράχτη». Μία έκφραση στον Ρωμαίο ποιητή Οβίδιο, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει ότι τις περισσότερες φορές θεωρούμε ότι οι γείτονές μας ζουν καλύτερα από ότι εμείς.




Αυτό φαίνεται ότι ισχύει και στις μέρες μας, μεταξύ των πολιτών της Ευρώπης, με τους Ιταλούς να εμφανίζονται ως ο λαός που πιστεύει ότι οι περισσότεροι γείτονές του έχουν πολύ καλύτερη ζωή από τον ίδιο.
europe.png
Βάσει στοιχείων της εταιρείας ερευνών LiveWhat, μέρος των οποίων δημοσιοποιεί ο Economist, το 70% των Ιταλών πιστεύει ότι η ζωή είναι καλύτερη στη Γαλλία, κάτι που ισχύει όχι μόνο για τους γείτονές μας, αλλά και για αρκετούς ακόμη Ευρωπαίους.
Βέβαια μόλις το 43% των ίδιων των Γάλλων θεωρούν ότι αυτοί ζουν καλύτερα απ' ότι οι πολίτες της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά αυτό είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση.
Παράλληλα στην έρευνα αποκαλύπτεται ότι οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης υπάρχουν σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Ελβετία, ενώ φαίνεται ότι δεν συμπαθούν και πολύ χώρες όπως η Πολωνία ή η Ελλάδα.
Ιδιαίτερα για την Πολωνία και τους ίδιους τους Πολωνούς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μάλλον δεν έχουν και την καλύτερη ιδέα (κάτι το οποίο, πάντως, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου