Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι κυρίαρχοι και οι φίρμες τους

Ο χάρτης με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Ποιος είναι πρώτος στην Ελλάδα.
Το χάρτη των πλουσιότερων Ευρωπαίων επιχειρηματιών σε κάθε χώρα δημοσίευσε η Independent.




Στις πρώτες θέσεις της λίστας φιγουράρουν ο Ισπανός ιδιοκτήτης των καταστημάτων Zara, ο ιδιοκτήτης της L’oreal στη Γαλλία, ο Ιταλός ιδιοκτήτης της Nutella και ο επιχειρηματίας στα χέρια του οποίου είναι τα γερμανικά Lidl.
Ως πλουσιότερος Έλληνας εμφανίζεται ο Σπύρος Λάτσης, με ετήσιο κέρδος 2,8 δις δολάρια (2,5 δις ευρώ).
Πρόκειται για τον πλουσιότερο Έλληνα με περιουσία 3,3 δισ. δολ. και πρωταγωνιστεί στο real estate, την ενέργεια και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Πάντως σύμφωνα με άλλα στοιχεία του 2015 (Forbes) ο πιο πλούσιος Έλληνας θεωρείται ο Φίλιππος Νιάρχος, ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου, καθώς η περιουσία του υπολογίζεται στα 2,5 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με αυτή την νεότερη χρονικά εκτίμηση ακολουθεί ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία στα 2,4 δισ. δολάρια. Θα συμφωνήσουμε όμως ότι και οι δύο μαζί είναι πάρα πολύ…πλούσιοι. Ο πλούτος του Νιάρχου σύμφωνα με το Forbes, προέρχεται από τη συλλογή έργων τέχνης. Λέγεται πως διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh –μεταξύ των οποίων η αυτοπροσωπογραφία του αφού έκοψε το αυτί του. Περιλαμβάνει επίσης ένα από τα γνωστότερα έργα του Pablo Picasso , το «Yo Picasso».
Ο Φίλιππος αύξησε τη συλλογή, αγοράζοντας έργα μεταπολεμικών και σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως του Andy Warhol και του Maurizio Cattelan. Λέγεται πως ο Φίλιππος Νιάρχος συνέβαλε στο να μπει ο Αμερικανός καλλιτέχνης Jean-Michel Basquiat στην κατηγορία των «απόλυτων δασκάλων», όταν αγόρασε αυτοπροσωπογραφία του δίνοντας το ποσό ρεκόρ των 3,3 εκατ. δολαρίων το 1982....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου