Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Έρευνα-σοκ: Επτάχρονα στέλνουν σεξουαλικά μηνύματα από το κινητό τους

Έρευνα-σοκ: Επτάχρονα στέλνουν σεξουαλικά μηνύματα από το κινητό τους
Ανήλικοι μαθητές ανταλλάζουν εικόνες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου - Σύμφωνα με έρευνα εκπαιδευτικών στη Μεγάλη Βρετανία
Σοκάρουν τα αποτελέσματα έρευνας που σημειώθηκε στην Μεγάλη Βρετανία και αποκαλύπτει ότι ανήλικοι μαθητές χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνό τους για να στέλνουν μηνύματα και εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου.




Σύμφωνα με την Ένωση Εκπαιδευτικών της Βρετανίας (NASUWT), ολοένα περισσότεροι είναι οι δάσκαλοι που γνωρίζουν ότι οι μαθητές τους χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να στέλνουν τέτοιου είδους μηνύματα.

Ανάμεσα στους μαθητές, συγκαταλέγονται ακόμα και παιδιά ηλικίας επτά ετών που διατηρούν λογαριασμούς σε δημοφιλείς τόπους κοινωνικής δικτύωσης για να στέλνουν μηνύματα, φωτογραφίες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

«Οι περισσότεροι από τους μισούς δασκάλους δήλωσαν ότι γνωρίζουν μαθητές που έκαναν χρήση κοινωνικών δικτύων για ανταλλαγή σεξουαλικών μηνυμάτων», αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Independent επικαλούμενο το αποτέλεσμα της έρευνας της Ένωσης Εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο της μελέτης έλαβαν μέλος 1.300 δάσκαλοι, εκ των οποίων περισσότεροι από 300 υποστήριξαν ότι μαθητές τους ηλικίας από επτά ως έντεκα ετών είχαν κάνει χρήση του κινητού τους για το γνωστό «sexting».

Εντούτοις, οι περισσότεροι μαθητές που συνηθίζουν να ανταλλάζουν ανάλογου τύπου μηνύματα είναι ηλικίας από 13 ως 16 ετών.

Όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, μάλιστα, ένα ανήλικο κορίτσι έπεισε ένα αγόρι να φωτογραφίσει τα γεννητικά του όργανα και να στείλει την εικόνα στο κινητό της. Στη συνέχεια, η ανήλικη μοιράστηκε τη φωτογραφία με άλλους μαθητές μέσω κοινωνικών δικτύων.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα αναφέρει πως καθηγητές έχουν αναφέρει περιστατικά με μαθητές τους που καταγράφουν με το κινητό τους τηλέφωνο τη στιγμή που αυνανίζονται!

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτικών της Βρετανίας, Κρις Κιτς, δήλωσε πως τα τελευταία τρία χρόνια ανάλογες έρευνες αποδεικνύουν πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της NASUWT μιλώντας στον Independent δήλωσε πως τα παιδιά ανταλλάζοντας μηνύματα σεξουαλικού τύπου με συμμαθητές τους, τα θέτει στο στόχαστρο των παιδόφιλων, ενώ ενδέχεται να πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου