Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων με «μαϊμού» τροχαία

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων με «μαϊμού» τροχαία
Ζητούσαν και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους είχαν εμπλακεί σε αυτοκινητικό ατύχημα
Άλλη μια σπείρα Βουλγάρων απατεώνων που εξαπατούν γονείς με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν τροχαίο εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια στην πόλη της Λάρισας.




Ήδη συνελήφθη ένα ζευγάρι και αναζητούνται τρεις άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους, οι οποίοι εξαπάτησαν ή αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν εννέα πολίτες.
Στην εξάρθρωση της συμμορίας συνέβαλε μια 44χρονη γυναίκα, που κράτησε την ψυχραιμία της όταν ένας από τους δράστες της τηλεφώνησε και της ζήτησε ένα μεγάλο ποσό, για να μην υποστεί ποινικές συνέπειες το παιδί της που δήθεν είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Η γυναίκα έκλεισε ραντεβού σε ένα σημείο της Λάρισας για να παραδώσει τα χρήματα, αλλά ειδοποίησε τους αστυνομικούς που ακροβολίστηκαν γύρω από τον τόπο της συνάντησης.

Έτσι, εντοπίστηκαν ένας 33χρονος Βούλγαρος και μία 20χρονη ομοεθνής του που πήγαν να παραλάβουν το ποσό και συνελήφθησαν. Όπως αποκαλύφθηκε από την προανάκριση, μόνο το τελευταίο δεκαήμερο η σπείρα εξαπάτησε μια 72χρονη που τους έδωσε 6.000 ευρώ, ενώ άλλα επτά υποψήφια θύματα δεν τσίμπησαν το δόλωμα.

Το ζευγάρι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες για απάτη και απόπειρες απάτης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και άλλες περιπτώσεις στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου