Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Συνελήφθησαν δυο Αλβανοί που εξήγαγαν λαθραία ψυκτικό αέριο στην πατρίδα τους

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν την λαθραία ποσότητα του ψυκτικού αερίου, αλλά και 8.630 ευρώ που βρήκαν στην κατοχή των δραστών
Χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς και διακίνησης προσπάθησαν να εξάγουν στην πατρίδα τους 18 φιάλες με ψυκτικό αέριο, δύο Αλβανοί ηλικίας 48 και 40 χρόνων που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην περιοχή Πεδινή των Ιωαννίνων μετά από έλεγχο στο Ι.Χ. φορτηγό που επέβαιναν.




Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν την λαθραία ποσότητα του ψυκτικού αερίου, αλλά και 8.630 ευρώ που βρήκαν στην κατοχή των δραστών και εκείνοι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Η προέλευση του μεγάλου ποσού ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης, ενώ οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Επικίνδυνο φορτίο ήταν ο ένας τόνος ρακής που προσπάθησε να μεταφέρει με φορτηγό το οποίο θα επιβίβαζε σε πλοίο της γραμμής από το λιμάνι του Ηρακλείου, ένας 42χρονος οδηγός! Τα 1.000 λίτρα του οινοπνευματώδους ποτού που περιέχονταν σε μια παλετοδεξαμενή, ανήκουν στην «κλάση 3» που η μεταφορά της απαγορεύεται με τα συμβατικά πλοία. Έτσι, το φορτίο κατασχέθηκε και ο οδηγός συνελήφθη κατηγορούμενος για μεταφορά εύφλεκτου υγρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου