Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Θεραπεία ισχιαλγίας με φυσικούς τρόπους

therapeia-ishialgias-me-fysikous-tropous
Το ισχιακό νεύρο είναι υπεύθυνο για τη κίνηση του σώματος σας, και είναι ένα από τα μεγαλύτερα νεύρα. Η ισχιαλγία οδηγεί σε αδυναμία και μούδιασμα των κάτω άκρων, καθώς και σε ήπιο ή σοβαρό πόνο στη μία πλευρά του σώματος.
Καθώς υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που βιώνουν ισχιαλγία, θα σας αποκαλύψουμε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους να αντιμετωπίσετε το πόνο:




Παγοκύστες – εφαρμόσετε τη παγοκύστη στην πληγείσα περιοχή και την αφήνετε για 20 λεπτά. Η αγωγή πρέπει να επαναληφθεί κάθε δύο ώρες μέχρι να αισθανθείτε ανακούφιση.

Θερμοφόρες ή ζεστό μπάνιο – Κάντε ένα ζεστό μπάνιο με αιθέρια έλαια ή αντιφλεγμονώδη βότανα, ή εφαρμόστε μία θερμοφόρα αμέσως μετά την παγοκύστη. Παρόλο που δεν μπορεί να πάει πάρα πολύ βαθιά και να φτάσει το νεύρο, αυτή η μέθοδος θα τονώσει την κυκλοφορία, και έτσι θα μειώσει την εσωτερική φλεγμονή, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος σας.

Μασάζ – μπορείτε να καταπραΰνετε τον πόνο και να μειώσετε το μούδιασμα με ειδικό μασάζ με αιθέρια και φυτικά έλαια.

Ελαφριές ασκήσεις Γιόγκα – Η σωματική δραστηριότητα θα μειώσει το μπλοκάρισμα του πόνου. Επομένως, ήπιες διατάσεις γιόγκα θα τονώσουν τη ροή του αίματος και θα βελτιώσουν τη κινητικότητα σας.

Βελονισμός – Η μέθοδος εισαγωγής βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα ονομάζεται βελονισμός και επιφέρει θεραπευτικές ιδιότητες, δεδομένου ότι ενεργοποιεί το σώμα και βελτιώνει τη λειτουργία των νεύρων.

Ύπνος – αν κοιμάστε και ξεκουράζεστε αρκετά, θα μπορείτε να χαλαρώσετε και να θεραπεύσετε τα νεύρα σας.

Βότανα και έλαια – Μπορείτε να απαλύνετε τον πόνο και να μειώσετε τη φλεγμονή χρησιμοποιώντας αποξηραμένα ή φρέσκα βότανα ή έλαια από βότανα.

Τα ακόλουθα βότανα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην περίπτωση ισχιαλγίας:
  • Κουρκουμάς (με μαύρο πιπέρι, διότι βελτιώνει την απορρόφησή του: Πως να βελτιώσετε την απορρόφηση κουρκουμίνης για σούπερ ενισχυμένα οφέλη)
  • Λεβάντα
  • λουλούδι τίλιου
  • Φασκόμηλο
  • Ρωμαϊκό χαμομήλι
  • Άρνικα
  • Γλυκόριζα
  • Κρανιά Τζαμαϊκανή (ένα ισχυρό αναλγητικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα βότανα για τη θεραπεία και του μυοσκελετικού πόνου της αρθρίτιδας)
  • Λευκός φλοιός ιτιάς
  • Ρίζα φλόμου
  • Αρπαγόφυτο
Σκουτελάρια (Skullcap – λειτουργεί ως ηρεμιστικό των νεύρων και έχει αντισπασμωδικές και κατευναστικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα. Τονώνει και ταυτόχρονα ανανεώνει και αναζωογονεί το νευρικό σύστημα).

Χειροπρακτική– Μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο, να αποκαταστήσετε τη κινητικότητα σας και να μειωθεί η φλεγμονή εντελώς φυσικά με χειροπρακτικές εφαρμογές, οι οποίες είναι στην πραγματικότητα διευθέτηση της σπονδυλικής στήλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου