Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Είμαστε αντιμέτωποι με απόπειρα «μίνι πραξικοπήματος»

Από «στοιχεία της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Τουρκίας.Η τουρκική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μια «μίνι
απόπειρα πραξικοπήματος» από στοιχεία της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος που υπηρετούν συμφέροντα ξένων και εγχώριων δυνάμεων που έχουν βαλθεί να «ταπεινώσουν» τη χώρα.

Τα παραπάνω δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν, επισημαίνοντας μάλιστα πως το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) έχει στο παρελθόν επιβιώσει από συνωμοσίες για την επιβολή πραξικοπημάτων

Η κυβέρνηση θα «βγει νικήτρια», είπε ο Μπαμπατζάν και πρόσθεσε ότι δεν θα υποκύψει στην πίεση που του ασκείται λόγω των ερευνών για διαφθορά, που όπως είπε έχει στόχο την κυβερνητική παράταξη και ήδη πλήττει την τουρκική οικονομία.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε -χωρίς να το κατονομάσει- ένα θρησκευτικό τάγμα του οποίου ηγείται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, το Χιζμέτ, ότι έχει γίνει ένα «κράτος εν κράτει», σημειώνοντας ότι χρησιμοποιεί την επιρροή του στις τάξεις της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος για να διεξαγάγει μια εκστρατεία δυσφήμισης της κυβέρνησης.

Πάντως, οι διαδηλώσεις στην Τουρκιά συνεχίζονται με αμείωτη έντατη.

Την Τρίτη περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο μετρό της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να ζητήσουν δωρεάν συγκοινωνίες και να καταγγείλουν την διαφθορά της κυβέρνησης. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν στο μετρό της Άγκυρας και της Σμύρνης, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου